Nissan: 70 procent van Europese automobilisten overweegt aanschaf elektrische auto

70 procent van de Europese automobilisten geeft aan de aanschaf van een elektrische auto te overwegen. De populairste reden voor autobezitters om over te stappen: de milieuvoordelen van een emissievrije auto (49 procent). Dit blijkt uit een pan-Europees enquête uitgevoerd in opdracht van Nissan.

Nissan Leaf populairste EV occasion

Het bedrijf OnePoll heeft in de periode van 29 januari tot 23 februari 2021 in totaal 7.000 respondenten uit Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje, Italië en Scandinavische landen (Noorwegen, Zweden en Denemarken) geënquêteerd. De ene helft rijdt nu met een EV en de andere helft met een auto met een benzine- of dieselmotor.

Goede redenen

Het is tot dusver het meest uitgebreide onderzoek dat Nissan heeft uitgevoerd naar rijgewoonten en oplaadervaringen van EV-rijders. In tegenstelling tot de heersende opvatting zien steeds meer automobilisten goede redenen om over te stappen naar een elektrische auto concludeert Nissan. 89 procent van de EV-bestuurders zegt dat de overstap naar een EV de juiste beslissing was. 74 procent vindt het rijgedrag soepeler en 77 procent vindt een EV vlotter rijden dan een auto met een verbrandingsmotor.

Zeer positief

97 procent van de EV-bestuurders vond de overstap van een auto met verbrandingsmotor naar een EV ‘zoals verwacht’ of ‘gemakkelijker’. Bovendien geeft de meerderheid (70 procent) van de automobilisten toe dat de actieradius in de praktijk beter is dan verwacht vóór de aankoop. Dit staat tegenover 58 procent van de eigenaren van een conventionele auto die vinden dat EV’s een beperkte actieradius bieden. ‘Het toont aan dat het bezit van een elektrische auto als zeer positief wordt ervaren’, aldus Nissan.

Milieu

Uit het onderzoek blijkt verder dat bijna de helft (49 procent) van de eigenaren van een auto met verbrandingsmotor overweegt om over te stappen, omdat elektrische auto’s milieuvriendelijk zijn, terwijl 40 procent van de EV-rijders om dezelfde reden is overgestapt. Van de EV-bestuurders nam 33 procent deze beslissing doordat elektrische auto’s geen uitstoot veroorzaken, wat het belang van milieuvriendelijke mobiliteit nog maar eens onderstreept, benadrukt Nissan.

Lees ook:
Nissan: alleen nog elektrische auto’s in belangrijkste markten

Nissan: 70 procent van Europese automobilisten overweegt aanschaf elektrische auto - Automobielmanagement.nl

Nissan: 70 procent van Europese automobilisten overweegt aanschaf elektrische auto

70 procent van de Europese automobilisten geeft aan de aanschaf van een elektrische auto te overwegen. De populairste reden voor autobezitters om over te stappen: de milieuvoordelen van een emissievrije auto (49 procent). Dit blijkt uit een pan-Europees enquête uitgevoerd in opdracht van Nissan.

Nissan Leaf populairste EV occasion

Het bedrijf OnePoll heeft in de periode van 29 januari tot 23 februari 2021 in totaal 7.000 respondenten uit Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje, Italië en Scandinavische landen (Noorwegen, Zweden en Denemarken) geënquêteerd. De ene helft rijdt nu met een EV en de andere helft met een auto met een benzine- of dieselmotor.

Goede redenen

Het is tot dusver het meest uitgebreide onderzoek dat Nissan heeft uitgevoerd naar rijgewoonten en oplaadervaringen van EV-rijders. In tegenstelling tot de heersende opvatting zien steeds meer automobilisten goede redenen om over te stappen naar een elektrische auto concludeert Nissan. 89 procent van de EV-bestuurders zegt dat de overstap naar een EV de juiste beslissing was. 74 procent vindt het rijgedrag soepeler en 77 procent vindt een EV vlotter rijden dan een auto met een verbrandingsmotor.

Zeer positief

97 procent van de EV-bestuurders vond de overstap van een auto met verbrandingsmotor naar een EV ‘zoals verwacht’ of ‘gemakkelijker’. Bovendien geeft de meerderheid (70 procent) van de automobilisten toe dat de actieradius in de praktijk beter is dan verwacht vóór de aankoop. Dit staat tegenover 58 procent van de eigenaren van een conventionele auto die vinden dat EV’s een beperkte actieradius bieden. ‘Het toont aan dat het bezit van een elektrische auto als zeer positief wordt ervaren’, aldus Nissan.

Milieu

Uit het onderzoek blijkt verder dat bijna de helft (49 procent) van de eigenaren van een auto met verbrandingsmotor overweegt om over te stappen, omdat elektrische auto’s milieuvriendelijk zijn, terwijl 40 procent van de EV-rijders om dezelfde reden is overgestapt. Van de EV-bestuurders nam 33 procent deze beslissing doordat elektrische auto’s geen uitstoot veroorzaken, wat het belang van milieuvriendelijke mobiliteit nog maar eens onderstreept, benadrukt Nissan.

Lees ook:
Nissan: alleen nog elektrische auto’s in belangrijkste markten