Het was te verwachten. Nadat eerder alle andere merken binnen het Volkswagen-concern hun plannen voor elektrificatie al hadden aangekondigd – en onlangs de grootste concurrent Ferrari overstag ging – gaat nu ook Lamborghini inzetten op elektrische modellen.

Volgens topman Stephan Winkelmann is het nu echt tijd om aan de slag te gaan met het terugdringen van de uitstoot. Lamborghini zal zich volgens hem focussen op het ontwikkelen van nieuwe modellen die topprestaties leveren, zowel qua snelheid als rijeigenschappen, maar die toch aansluiten bij de huidige tijd.

Dat is vanzelfsprekend een forse uitdaging voor het merk, dat toch vooral bekend staat om zijn legendarische twaalfcilinder motoren. De Italiaanse sportwagenfabrikant investeert ongeveer 1,5 miljard euro in het EV-offensief.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding