Lamborghini gaat fors inzetten op elektrificatie

Het wordt een stuk stiller in en rondom het hoofdkwartier van Lamborghini in Sant’Agata Bolognese. Supersportwagens van het Italiaanse merk worden in de toekomst namelijk niet langer uitgerust met een V12. Rond 2024 zullen er alleen nog plug-in hybrides in de prijslijst staan. In de tweede helft van de jaren twintig komt er bovendien een volledig elektrische Lambo aan.

Het was te verwachten. Nadat eerder alle andere merken binnen het Volkswagen-concern hun plannen voor elektrificatie al hadden aangekondigd – en onlangs de grootste concurrent Ferrari overstag ging – gaat nu ook Lamborghini inzetten op elektrische modellen.

Volgens topman Stephan Winkelmann is het nu echt tijd om aan de slag te gaan met het terugdringen van de uitstoot. Lamborghini zal zich volgens hem focussen op het ontwikkelen van nieuwe modellen die topprestaties leveren, zowel qua snelheid als rijeigenschappen, maar die toch aansluiten bij de huidige tijd.

Dat is vanzelfsprekend een forse uitdaging voor het merk, dat toch vooral bekend staat om zijn legendarische twaalfcilinder motoren. De Italiaanse sportwagenfabrikant investeert ongeveer 1,5 miljard euro in het EV-offensief.

Reageren
500 tekens over
Lamborghini gaat fors inzetten op elektrificatie - Automobielmanagement.nl

Lamborghini gaat fors inzetten op elektrificatie

Het wordt een stuk stiller in en rondom het hoofdkwartier van Lamborghini in Sant’Agata Bolognese. Supersportwagens van het Italiaanse merk worden in de toekomst namelijk niet langer uitgerust met een V12. Rond 2024 zullen er alleen nog plug-in hybrides in de prijslijst staan. In de tweede helft van de jaren twintig komt er bovendien een volledig elektrische Lambo aan.

Het was te verwachten. Nadat eerder alle andere merken binnen het Volkswagen-concern hun plannen voor elektrificatie al hadden aangekondigd – en onlangs de grootste concurrent Ferrari overstag ging – gaat nu ook Lamborghini inzetten op elektrische modellen.

Volgens topman Stephan Winkelmann is het nu echt tijd om aan de slag te gaan met het terugdringen van de uitstoot. Lamborghini zal zich volgens hem focussen op het ontwikkelen van nieuwe modellen die topprestaties leveren, zowel qua snelheid als rijeigenschappen, maar die toch aansluiten bij de huidige tijd.

Dat is vanzelfsprekend een forse uitdaging voor het merk, dat toch vooral bekend staat om zijn legendarische twaalfcilinder motoren. De Italiaanse sportwagenfabrikant investeert ongeveer 1,5 miljard euro in het EV-offensief.

Reageren
500 tekens over