DKV neemt softwarebedrijf GreenFlux over

DKV neemt het bedrijf GreenFlux, dat zich bezighoudt met software voor het opladen van elektrische voertuigen, over. Daarmee wil het bedrijf uit Noordwijkerhout het aanbod van e-mobility service oplossingen uitbreiden en haalt het naar eigen zeggen belangrijke kennis in huis voor het verder uitbouwen van het Europese oplaadaanbod.

GreenFlux biedt exploitanten van laadstations diverse oplossingen, waaronder software waarmee laadstations en oplaadkaarten beheerd kunnen worden, ongeacht het soort laadpaal. Ook houdt het bedrijf zich bezig met functies voor zowel het betalen als verwerken van oplaadtransacties.

Ontwikkeling

“Ik ben trots op deze uitbreiding van onze laadcapaciteit, waardoor we het serviceaanbod voor onze e-fleets klanten door heel Europa verder vergroten”, zegt Marco van Kalleveen. ”Onze continue groei toont aan dat e-mobility in heel Europa razendsnel aan het ontwikkelen is. DKV blijft de overgang naar een duurzamere toekomst van de mobiliteitssector aanjagen”, aldus de CEO van DKV.

Ook Flors van den Broek, CEO van GreenFlux, ziet de overname als een voordeel voor de groeistrategie van het eigen bedrijf. ”De afgelopen tien jaar heeft GreenFlux zijn software platform voor elektrisch laden ontwikkeld en vervolgens de reikwijdte vergroot tot 28 landen. Door deze snelle groei zijn we in 2021 toegetreden tot de FT-1000 van de Financial Times. We kijken uit naar onze volgende stap: onderdeel uitmaken van de DKV Mobility Group.”

DKV is onder andere een belangrijke speler op het gebied van tankkaarten. Met de kaarten kan bij meer dan 120.000 merkonafhankelijke acceptatiepunten afgerekend worden. Er zijn meer dan 4,2 miljoen kaarten van het merk in omloop.

DKV neemt softwarebedrijf GreenFlux over - Automobielmanagement.nl

DKV neemt softwarebedrijf GreenFlux over

DKV neemt het bedrijf GreenFlux, dat zich bezighoudt met software voor het opladen van elektrische voertuigen, over. Daarmee wil het bedrijf uit Noordwijkerhout het aanbod van e-mobility service oplossingen uitbreiden en haalt het naar eigen zeggen belangrijke kennis in huis voor het verder uitbouwen van het Europese oplaadaanbod.

GreenFlux biedt exploitanten van laadstations diverse oplossingen, waaronder software waarmee laadstations en oplaadkaarten beheerd kunnen worden, ongeacht het soort laadpaal. Ook houdt het bedrijf zich bezig met functies voor zowel het betalen als verwerken van oplaadtransacties.

Ontwikkeling

“Ik ben trots op deze uitbreiding van onze laadcapaciteit, waardoor we het serviceaanbod voor onze e-fleets klanten door heel Europa verder vergroten”, zegt Marco van Kalleveen. ”Onze continue groei toont aan dat e-mobility in heel Europa razendsnel aan het ontwikkelen is. DKV blijft de overgang naar een duurzamere toekomst van de mobiliteitssector aanjagen”, aldus de CEO van DKV.

Ook Flors van den Broek, CEO van GreenFlux, ziet de overname als een voordeel voor de groeistrategie van het eigen bedrijf. ”De afgelopen tien jaar heeft GreenFlux zijn software platform voor elektrisch laden ontwikkeld en vervolgens de reikwijdte vergroot tot 28 landen. Door deze snelle groei zijn we in 2021 toegetreden tot de FT-1000 van de Financial Times. We kijken uit naar onze volgende stap: onderdeel uitmaken van de DKV Mobility Group.”

DKV is onder andere een belangrijke speler op het gebied van tankkaarten. Met de kaarten kan bij meer dan 120.000 merkonafhankelijke acceptatiepunten afgerekend worden. Er zijn meer dan 4,2 miljoen kaarten van het merk in omloop.