AutoScout24 stapt in Noors auto-abo platform

Het Duitse AutoScout24 heeft een fors bedrag geïnvesteerd in Imove, een Noors ‘merkloos’ platform dat abonnementsdiensten voor elektrische auto’s verzamelt. Imove zegt momenteel auto-abo’s op EV’s van 18 verschillende fabrikanten met samen meer dan 50 modellen aan te bieden.

Imove is tot nu toe alleen actief in Noorwegen en Zweden, maar wil met de 19 miljoen euro die is opgehaald in de nieuwe investeringsronde verder uitbreiden in Europa. CEO en mede-oprichter Hans Kristian Aas: ‘’Uitstekende feedback van onze klanten, sterke cijfers en een sector die rijp is voor verandering vertelden ons dat het ‘t juiste moment is om op te schalen.’’

AutoScout24, dat ook een eigen handelssite voor nieuwe en gebruikte auto’s heeft in Nederland, gaat daarbij optreden als distributiekanaal. Chief Strategy Officer Borja Muller: ‘’Met deze investering bezetten we een positie in de voorhoede bij het ondersteunen van nieuwe eigendomsmodellen voor consumenten en zetten we ook een beslissende stap naar de verdere introductie van elektrische auto’s.’’

AutoScout24 stapt in Noors auto-abo platform - Automobielmanagement.nl

AutoScout24 stapt in Noors auto-abo platform

Het Duitse AutoScout24 heeft een fors bedrag geïnvesteerd in Imove, een Noors ‘merkloos’ platform dat abonnementsdiensten voor elektrische auto’s verzamelt. Imove zegt momenteel auto-abo’s op EV’s van 18 verschillende fabrikanten met samen meer dan 50 modellen aan te bieden.

Imove is tot nu toe alleen actief in Noorwegen en Zweden, maar wil met de 19 miljoen euro die is opgehaald in de nieuwe investeringsronde verder uitbreiden in Europa. CEO en mede-oprichter Hans Kristian Aas: ‘’Uitstekende feedback van onze klanten, sterke cijfers en een sector die rijp is voor verandering vertelden ons dat het ‘t juiste moment is om op te schalen.’’

AutoScout24, dat ook een eigen handelssite voor nieuwe en gebruikte auto’s heeft in Nederland, gaat daarbij optreden als distributiekanaal. Chief Strategy Officer Borja Muller: ‘’Met deze investering bezetten we een positie in de voorhoede bij het ondersteunen van nieuwe eigendomsmodellen voor consumenten en zetten we ook een beslissende stap naar de verdere introductie van elektrische auto’s.’’