In 2030 moet helft nieuwe auto’s in VS elektrisch zijn

De Amerikaanse president Joe Biden heeft een order uitgevaardigd dat minstens de helft van de nieuwe auto’s in zijn land in 2030 elektrisch moet zijn. Vanaf 2023 worden de eisen voor de maximale uitstoot van nieuwe voertuigen al verscherpt. De president kondigde dat aan in het bijzijn van de CEO’s van ‘de grote drie’: General Motors, Ford en Stellantis (voorheen in de VS Fiat-Chrysler).

Op dit moment is niet meer dan twee procent van de nieuwe auto’s die in de VS op de weg komen elektrisch. In Europa ligt dat al op tien procent, in Duitsland op 40 procent als hybride modellen worden meegeteld. De grote autofabrikanten hebben wel alle medewerking toegezegd om het door Biden gestelde doel te halen. Zo wil General Motors na 2035 helemaal geen voertuigen met een verbrandingsmotor meer bouwen terwijl Ford ernaar streeft dat in 2030 40 procent – dus nog niet de door Biden gestelde 50 procent – van de nieuwe auto’s elektrisch is.

Laadpalen en laadinfra

In het kader van de nationale transportplannen heeft de regering ook miljarden dollars uitgetrokken voor de aanleg van laadpalen en andere infrastructuur. De Verenigde Staten telt op dit moment in het hele land niet meer dan 54.000 laadpunten en dat moeten er binnen enkele jaren minstens tien keer zo veel worden. De autofabrikanten stellen dat er daarnaast ook nog belastingvoordelen moeten komen om kopers over de brug te trekken om elektrisch te gaan rijden.

In 2030 moet helft nieuwe auto’s in VS elektrisch zijn - Automobielmanagement.nl

In 2030 moet helft nieuwe auto’s in VS elektrisch zijn

De Amerikaanse president Joe Biden heeft een order uitgevaardigd dat minstens de helft van de nieuwe auto’s in zijn land in 2030 elektrisch moet zijn. Vanaf 2023 worden de eisen voor de maximale uitstoot van nieuwe voertuigen al verscherpt. De president kondigde dat aan in het bijzijn van de CEO’s van ‘de grote drie’: General Motors, Ford en Stellantis (voorheen in de VS Fiat-Chrysler).

Op dit moment is niet meer dan twee procent van de nieuwe auto’s die in de VS op de weg komen elektrisch. In Europa ligt dat al op tien procent, in Duitsland op 40 procent als hybride modellen worden meegeteld. De grote autofabrikanten hebben wel alle medewerking toegezegd om het door Biden gestelde doel te halen. Zo wil General Motors na 2035 helemaal geen voertuigen met een verbrandingsmotor meer bouwen terwijl Ford ernaar streeft dat in 2030 40 procent – dus nog niet de door Biden gestelde 50 procent – van de nieuwe auto’s elektrisch is.

Laadpalen en laadinfra

In het kader van de nationale transportplannen heeft de regering ook miljarden dollars uitgetrokken voor de aanleg van laadpalen en andere infrastructuur. De Verenigde Staten telt op dit moment in het hele land niet meer dan 54.000 laadpunten en dat moeten er binnen enkele jaren minstens tien keer zo veel worden. De autofabrikanten stellen dat er daarnaast ook nog belastingvoordelen moeten komen om kopers over de brug te trekken om elektrisch te gaan rijden.