Pot voor EV-subsidies raakt snel leeg

De subsidiepot voor nieuwe elektrische auto’s raakt snel leeg. Volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) was woensdag 4 mei al 94 procent van het totale jaarbudget voor dit doel aangevraagd. In totaal is er in 2022 voor particulieren die een nieuwe EV willen kopen of leasen 71 miljoen euro beschikbaar. Daar is nu nog maar 4,2 miljoen van over.

De aanvragen zijn gedaan door particulieren die dit jaar een nieuwe elektrische personenauto hebben besteld, hetzij via een koopovereenkomst of middels private lease. Nog niet alle aanvragen zijn beoordeeld door RVO. De subsidie bedraagt 3.350 euro, wat betekent dat er nog voor zo’n 1.250 auto’s budget beschikbaar is. In totaal is dit jaar voor ruim 21.000 nieuwe EV’s een subsidie van de staat beschikbaar.

Gebruikt

Gebruikte elektrische auto’s komen in aanmerking voor een subsidie van 2.000 euro. Hier is in totaal 20,4 miljoen euro beschikbaar waarvan vorige week nog 5,15 miljoen over was. Dat bedrag is voldoende voor nog bijna 2.600 tweedehands elektrische auto’s. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet die een minimale elektrische actieradius van 120 kilometer hebben en de (oorspronkelijke) catalogusprijs moet tussen de 12.000 en 45.000 euro bedragen.

Lees ook:
‘Veel te weinig laadpalen gepland in Europa’

Pot voor EV-subsidies raakt snel leeg - Automobielmanagement.nl

Pot voor EV-subsidies raakt snel leeg

De subsidiepot voor nieuwe elektrische auto’s raakt snel leeg. Volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) was woensdag 4 mei al 94 procent van het totale jaarbudget voor dit doel aangevraagd. In totaal is er in 2022 voor particulieren die een nieuwe EV willen kopen of leasen 71 miljoen euro beschikbaar. Daar is nu nog maar 4,2 miljoen van over.

De aanvragen zijn gedaan door particulieren die dit jaar een nieuwe elektrische personenauto hebben besteld, hetzij via een koopovereenkomst of middels private lease. Nog niet alle aanvragen zijn beoordeeld door RVO. De subsidie bedraagt 3.350 euro, wat betekent dat er nog voor zo’n 1.250 auto’s budget beschikbaar is. In totaal is dit jaar voor ruim 21.000 nieuwe EV’s een subsidie van de staat beschikbaar.

Gebruikt

Gebruikte elektrische auto’s komen in aanmerking voor een subsidie van 2.000 euro. Hier is in totaal 20,4 miljoen euro beschikbaar waarvan vorige week nog 5,15 miljoen over was. Dat bedrag is voldoende voor nog bijna 2.600 tweedehands elektrische auto’s. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet die een minimale elektrische actieradius van 120 kilometer hebben en de (oorspronkelijke) catalogusprijs moet tussen de 12.000 en 45.000 euro bedragen.

Lees ook:
‘Veel te weinig laadpalen gepland in Europa’