De aanvragen zijn gedaan door particulieren die dit jaar een nieuwe elektrische personenauto hebben besteld, hetzij via een koopovereenkomst of middels private lease. Nog niet alle aanvragen zijn beoordeeld door RVO. De subsidie bedraagt 3.350 euro, wat betekent dat er nog voor zo’n 1.250 auto’s budget beschikbaar is. In totaal is dit jaar voor ruim 21.000 nieuwe EV’s een subsidie van de staat beschikbaar.

Gebruikt

Gebruikte elektrische auto’s komen in aanmerking voor een subsidie van 2.000 euro. Hier is in totaal 20,4 miljoen euro beschikbaar waarvan vorige week nog 5,15 miljoen over was. Dat bedrag is voldoende voor nog bijna 2.600 tweedehands elektrische auto’s. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet die een minimale elektrische actieradius van 120 kilometer hebben en de (oorspronkelijke) catalogusprijs moet tussen de 12.000 en 45.000 euro bedragen.

Lees ook:
‘Veel te weinig laadpalen gepland in Europa’