Alfen plaatst 64.000 laadpunten

Technisch bedrijf Alfen heeft in het eerste kwartaal rond de 64.000 nieuwe laadpunten geïnstalleerd. Dat is ruim drie keer zoveel als een jaar eerder. De omzet van de EV-divisie steeg met 185 procent naar 54,9 miljoen euro. Dankzij de verdere internationalisatie kwam 63 procent daarvan uit het buitenland.

Bij de laadbusiness kon Alfen profiteren van de stijgende EV-verkopen op haar belangrijkste markten. Het bedrijf kon tot nu toe de problemen in de leveringsketen het hoofd bieden maar meldt in het kwartaalbericht wel dat de druk de laatste maanden is toegenomen. De druk raakt Alfen direct via haar eigen leveringsketen en indirect, bijvoorbeeld door de levering van elektrische voertuigen. Veel categorieën ondervinden de gevolgen. Niet alleen de levering van elektrische componenten staat onder druk, maar ook die van metalen als koper, aluminium en staal componenten.’’ Alfen verwacht dat de problemen in 2022 maar ook in 2023 aan zullen houden.

Goede positie

CEO Marco Roeleveld: “Het eerste kwartaal is sterk geweest voor Alfen. De acceptatie van elektrische voertuigen is aan het versnellen nu de energietransitie zich ontvouwt. Alfen heeft een goede positie om daarvan te profiteren.’’ Hij meldt verder dat speciale teams dagelijks bij elkaar komen om potentiële tekorten aan componenten in beeld te brengen. “We blijven gefocust op het managen van onze leveringsketen. We realiseren ons echter wel dat sommige verstoringen buiten onze invloedssfeer liggen.’’

Lees ook:
‘Veel te weinig laadpalen gepland in Europa’

Alfen plaatst 64.000 laadpunten - Automobielmanagement.nl

Alfen plaatst 64.000 laadpunten

Technisch bedrijf Alfen heeft in het eerste kwartaal rond de 64.000 nieuwe laadpunten geïnstalleerd. Dat is ruim drie keer zoveel als een jaar eerder. De omzet van de EV-divisie steeg met 185 procent naar 54,9 miljoen euro. Dankzij de verdere internationalisatie kwam 63 procent daarvan uit het buitenland.

Bij de laadbusiness kon Alfen profiteren van de stijgende EV-verkopen op haar belangrijkste markten. Het bedrijf kon tot nu toe de problemen in de leveringsketen het hoofd bieden maar meldt in het kwartaalbericht wel dat de druk de laatste maanden is toegenomen. De druk raakt Alfen direct via haar eigen leveringsketen en indirect, bijvoorbeeld door de levering van elektrische voertuigen. Veel categorieën ondervinden de gevolgen. Niet alleen de levering van elektrische componenten staat onder druk, maar ook die van metalen als koper, aluminium en staal componenten.’’ Alfen verwacht dat de problemen in 2022 maar ook in 2023 aan zullen houden.

Goede positie

CEO Marco Roeleveld: “Het eerste kwartaal is sterk geweest voor Alfen. De acceptatie van elektrische voertuigen is aan het versnellen nu de energietransitie zich ontvouwt. Alfen heeft een goede positie om daarvan te profiteren.’’ Hij meldt verder dat speciale teams dagelijks bij elkaar komen om potentiële tekorten aan componenten in beeld te brengen. “We blijven gefocust op het managen van onze leveringsketen. We realiseren ons echter wel dat sommige verstoringen buiten onze invloedssfeer liggen.’’

Lees ook:
‘Veel te weinig laadpalen gepland in Europa’