Niet meer gratis laden bij Duitse supermarkt

Aldi laat klanten van haar Duitse winkels voortaan betalen voor het opladen van hun elektrische auto op de parkeerplaats. Andere Duitse winkelketens, met name Lidl en Kaufland, zullen binnenkort ook een eind maken aan het gratis laden, meldt de Duitse EV-site EFahrer.

Aldi, het grootste winkelbedrijf van Duitsland, is in 2015 begonnen met het installeren van laadpunten bij haar vestigingen. Inmiddels kan een EV bij rond de 1.000 filialen worden opgeladen. Tot nu toe was dat als klantendienst gratis maar daar komt nu een eind aan. Aldi heeft dat aan regelmatig ladende klanten per e-mail bevestigd. Registreren om van de laadpunten van Aldi gebruik te kunnen maken is echter niet meer nodig. Bovendien is laden voortaan overal mogelijk van 06.00 tot 22.00 uur – en op veel plaatsen 24 uur – terwijl die openingstijden tot nu toe waren afgestemd op die van de betrokken winkel.

Aldi-kaart

Laden bij een snellaadpunt van Aldi kost vanaf nu 39 cent per Kwh, bij een normale laadzuil is dat 29 cent per Kwh. Dat is nog altijd minder dan de gemiddelde laadprijs in Duitsland want die ligt volgens EFahrer momenteel op 45 cent per Kwh. Er is wel een adder onder het gras: wie niet met een Aldi-kaart maar met een andere laadkaart afrekent, betaalt het tarief van die aanbieder.

Niet meer gratis laden bij Duitse supermarkt - Automobielmanagement.nl

Niet meer gratis laden bij Duitse supermarkt

Aldi laat klanten van haar Duitse winkels voortaan betalen voor het opladen van hun elektrische auto op de parkeerplaats. Andere Duitse winkelketens, met name Lidl en Kaufland, zullen binnenkort ook een eind maken aan het gratis laden, meldt de Duitse EV-site EFahrer.

Aldi, het grootste winkelbedrijf van Duitsland, is in 2015 begonnen met het installeren van laadpunten bij haar vestigingen. Inmiddels kan een EV bij rond de 1.000 filialen worden opgeladen. Tot nu toe was dat als klantendienst gratis maar daar komt nu een eind aan. Aldi heeft dat aan regelmatig ladende klanten per e-mail bevestigd. Registreren om van de laadpunten van Aldi gebruik te kunnen maken is echter niet meer nodig. Bovendien is laden voortaan overal mogelijk van 06.00 tot 22.00 uur – en op veel plaatsen 24 uur – terwijl die openingstijden tot nu toe waren afgestemd op die van de betrokken winkel.

Aldi-kaart

Laden bij een snellaadpunt van Aldi kost vanaf nu 39 cent per Kwh, bij een normale laadzuil is dat 29 cent per Kwh. Dat is nog altijd minder dan de gemiddelde laadprijs in Duitsland want die ligt volgens EFahrer momenteel op 45 cent per Kwh. Er is wel een adder onder het gras: wie niet met een Aldi-kaart maar met een andere laadkaart afrekent, betaalt het tarief van die aanbieder.