Leasemarkt plust in 2007 met ruim vijf procent

Het totale leasewagenpark groeide vorig jaar met 5,2 procent, zo blijkt uit het jaarverslag van de VNA dat vandaag (19 mei) wordt gepresenteerd.

Ook meldt de leasebranchevereniging een groei in het eerste kwartaal van 2008, terwijl de RDC eerder een krimp meldde. Dit eerste kwartaal is, volgens de RDC, het aantal leaseregistraties met ruim acht procent gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. Maar het betreffen hier alleen nieuwe registraties, de VNA kijkt naar de totale omvang van de markt. En die is gegroeid met 1,6 procent, zo laat VNA weten. De leasemarkt voor personenauto’s is vorig jaar toegenoemen met vijf procent. In totaal reden er 558 duizend lease-auto’s rond. De bestelautomarkt pluste met 5,4 procent tot 185 duizend contracten. VNA zegt verder voorzichtig optimistisch te zijn over dit jaar. Maar men wacht in spanning de fiscale ontwikkeling af.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Leasemarkt plust in 2007 met ruim vijf procent - Automobielmanagement.nl

Leasemarkt plust in 2007 met ruim vijf procent

Het totale leasewagenpark groeide vorig jaar met 5,2 procent, zo blijkt uit het jaarverslag van de VNA dat vandaag (19 mei) wordt gepresenteerd.

Ook meldt de leasebranchevereniging een groei in het eerste kwartaal van 2008, terwijl de RDC eerder een krimp meldde. Dit eerste kwartaal is, volgens de RDC, het aantal leaseregistraties met ruim acht procent gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. Maar het betreffen hier alleen nieuwe registraties, de VNA kijkt naar de totale omvang van de markt. En die is gegroeid met 1,6 procent, zo laat VNA weten. De leasemarkt voor personenauto’s is vorig jaar toegenoemen met vijf procent. In totaal reden er 558 duizend lease-auto’s rond. De bestelautomarkt pluste met 5,4 procent tot 185 duizend contracten. VNA zegt verder voorzichtig optimistisch te zijn over dit jaar. Maar men wacht in spanning de fiscale ontwikkeling af.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding