Daarmee komt het totaalcijfer na vijf maanden op 43.502 stuks, 16,5 procent boven het niveau van vorig jaar. Deze ontwikkeling moet voor een aantal marktdeskundigen behoorlijk onverwacht zijn; zowel Bovag/RAI als ABN Amro voorzagen voor dit jaar een marktdaling van zo’n zes procent.

 

Vrijwel alle merken doen dan ook goede zaken. Enige uitzondering is Mercedes-Benz dat nog steeds te kampen heeft met lange levertijden op de Sprinter. Lijstaanvoerder Volkswagen klimt ‘maar’ twaalf procent in volume en ziet haar marktaandeel met één punt dalen naar 29,3 procent. Het zijn met name de Franse merken die harder groeien dan de markt. Vooral hun jongste aanwinsten in het segment van de kleine bestelauto’s (Renault Kangoo Express, Peugeot Bipper en Citroën Nemo) zorgen daar voor een acceleratie in de verkopen.

 

Zie voor een compleet bestelauto-overzicht op http://www.dealersupportnet.nl/

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding