Volgens autokoepel Acea is dat vooral te wijten aan de ‘massieve’ stijging van de brandstofprijzen. De grootste klappen vallen in Spanje en Italie met dalingen van resp. bijna 25 en 18 procent terwijl de Duitse markt ruim zes procent lager uitkomt.

Nederland lijkt tot nu toe de dans het meest te ontspringen want in ons land gingen de autoverkopen op maandbasis volgens Acea met 9,5 procent omhoog. Verder noteert ook Frankrijk een plus van zeven procent. Tegen de trend van de afgelopen maanden in gaan nu ook de autoverkopen in enkele Oost-Europese landen omlaag.

De opleving van bijna tien procent in april is dus van korte duur geweest. Zoals Acea daarbij al opmerkte was dat grotendeels te danken aan het grotere aantal werkdagen vergeleken bij april 2007. Over de eerste vijf maanden van dit jaar gezien komt Acea nu op een daling van de Europese autoverkopen van 0,7 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding