Gesprekken verkoop Hummer pas over enkele maanden

Als er al gesprekken komen met gegadigden voor de overname van Hummer, dan beginnen ze niet eerder dan augustus, september.

Die verwachting spreekt een anoniem gehouden bankier uit in de Financial Times. Net als bij de verkoop van Jaguar en Land Rover zal ook het traject rond de afstoting van Hummer zo’n acht maanden in beslag nemen, is de inschatting van de FT-bron.

Dat het noodlijdende Hummer in de etalage komt, staat nog allerminst vast. Behalve verkoop is ook samenwerking met een andere autobouwer mogelijk, evenals een herpositionering van het merk of zelfs beëindiging ervan. Dat laatste is volgens de Financial Times de minst waarschijnlijke optie, gezien de Amerikaanse wetgeving die dealers hiertegen beschermt.

Tegenover de scherpe verkoopdaling op de thuismarkt, gevolg van de sterk gestegen brandstofprijzen, staat overigens een verkoopstijging van 35 procent in overzeese markten. Jammer genoeg voor Hummer maakt die afzet maar vijftien procent uit van de totale verkoop.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Gesprekken verkoop Hummer pas over enkele maanden - Automobielmanagement.nl

Gesprekken verkoop Hummer pas over enkele maanden

Als er al gesprekken komen met gegadigden voor de overname van Hummer, dan beginnen ze niet eerder dan augustus, september.

Die verwachting spreekt een anoniem gehouden bankier uit in de Financial Times. Net als bij de verkoop van Jaguar en Land Rover zal ook het traject rond de afstoting van Hummer zo’n acht maanden in beslag nemen, is de inschatting van de FT-bron.

Dat het noodlijdende Hummer in de etalage komt, staat nog allerminst vast. Behalve verkoop is ook samenwerking met een andere autobouwer mogelijk, evenals een herpositionering van het merk of zelfs beëindiging ervan. Dat laatste is volgens de Financial Times de minst waarschijnlijke optie, gezien de Amerikaanse wetgeving die dealers hiertegen beschermt.

Tegenover de scherpe verkoopdaling op de thuismarkt, gevolg van de sterk gestegen brandstofprijzen, staat overigens een verkoopstijging van 35 procent in overzeese markten. Jammer genoeg voor Hummer maakt die afzet maar vijftien procent uit van de totale verkoop.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding