Brazilië, Rusland, India en China zijn bezig aan een opmars. In 2001 produceerden deze landen 5,1 miljoen auto’s (negen procent van het totaal), in 2008 kwamen 13,8 miljoen auto’s (25 procent) uit deze landen. De grote spelers op de automarkt lijken verhoudingsgewijs terrein te verliezen, zo concludeert het onderzoek.
Albert Brouwer, partner en automotivesectorleider bij PwC, denkt dat de autoproductie hoger zal uitvallen dan de geschatte productie door de industrie van 45 miljoen auto’s wereldwijd. Hij verwacht een ‘psychologische boost’ in de autobranche door monetaire en fiscale stimulansen, herziene voorraden en mediaberichten over eerste tekenen van herstel. "We verwachten dan ook dat de markt iets herstelt in de tweede helft van dit jaar en dat op het einde een totale productie van 54,9 miljoen auto’s te rapporteren is.” (ANP)

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding