Het nieuwe model gaat het eerste verkoopkwartaal van 2009 aan kop in het Europese middenklassensegment. Om aan de hoge vraag te kunnen voldoen, zal de fabriek in Rüsselsheim in mei drie extra ploegendiensten gaan draaien. In het orderboek staan inmiddels meer dan honderdduizend boekingen.

Sinds de introductie eind vorig jaar zijn in Nederland al ruim vierduizend Insignia-bestellingen binnengekomen. Daarvan zijn 1.100 stuks toe te schrijven aan de stationversie, die begin april officieel op de markt kwam.

Vooral over het door nieuwe technologie gedomineerde optiepakket zouden klant enthousiast zijn. Daardoor kan Opel met de Insignia, bij gelijke uitvoering en uitrusting, een hogere marge halen dan met zijn voorganger – de Vectra. "Van cruciaal belang voor de toekomst van Opel." aldus Alain Visser, Vice President Opel bij General Motors. De Insignia werd eind 2008 uitgeroepen tot Europese Auto van het Jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding