De bijna 8600 voertuigen die de fabrikant vorig jaar afleverde aan klanten vormden een toename van zeventien procent ten opzichte van 2007. Voor Maserati is dit aantal een bedrijfsrecord. De bekend gemaakte omzet in de eerste negen maanden van 2008 groeide navenant, met 22,9 procent naar wereldwijd bijna zeshonderd miljoen euro. En de winst over de eerste drie kwartalen van 2008 bedroeg 31 miljoen euro, tegenover zes miljoen in het volledige boekjaar 2007. Ook het rendement kreeg een impuls: van 1,2 naar 5,2 procent.

Onverminderd vormen de Verenigde Staten de belangrijkste afzetmarkt van de Italiaanse sportwagenbouwer. Italië en Groot-Brittannië completeren de top-drie. Hoewel het mondiale economische klimaat ongunstig is, kijkt Maserati naar de resultaten in 2009. Vooral van de in april gepresenteerde Granturismo S wordt veel verwacht.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding