"We lopen nu tegen het feit aan dat we zoveel auto’s verkopen, dat we onvoldoende aanbod hebben. Dat is geen machoverhaal, maar een feit; we kunnen de auto’s niet aangesleept krijgen. Ik zou dus heel graag meer auto’s willen hebben." Van het aantal ingebrachte auto’s worden er op de veiling in Barneveld normaliter 36, 37 procent verkocht. Dat heet de conversie. In mei jl. lag de conversie boven de vijftig procent. Dat is een toename van tientallen procenten. Het gaat dus heel goed. In juni hadden we zelfs een veiling met een conversie van 91 procent."

Volgens Aukema gaan de prijzen van de occassions weer omhoog. Aukema: "Als de index in augustus vorig jaar op honderd lag, dan lag het dieptepunt in december vorig jaar op 75. Vanaf januari dit jaar is het gestegen naar zo’n 85 à 90 procent op dit moment. Ik zie daar vier redenen voor. Ten eerste is er de schaarste van auto’s, want als de nieuwverkoop met 26, 27 procent daalt, dan worden er ook minder auto’s ingeruild. Ten tweede verlengen veel bedrijven de leasecontracten, dus die auto’s komen nu niet terug, maar worden nog een jaar ingezet. Ten derde krijgen minder mensen een lease-auto, zodat die mensen hun eigen auto niet hoeven te verkopen. En ten slotte zijn we erg succesvol in het exporteren van auto’s, dankzij de BPM-teruggave."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding