Omdat er in juni ook al een plus uit de bus kwam, is er nu drie maanden lang sprake van toenemende autoverkopen. Maar Acea is eerlijk: de gunstige gang van zaken is volledig toe te schrijven aan de sloopregelingen en andere overheidsmaatregelen. Die regelingen bestaan vooral in West-Europa, waaronder Duitsland en Frankrijk, waar de verkopen in juli dan ook met ruim vijf procent toenamen.
Landen zonder slooppremie blijven flink in de min: Ierland met een daling van meer dan 77 procent in juli en Spanje met een min van bijna elf procent in juli maar toch een voorzichtige stabilisatie in de maand daarna. Ondanks de opleving liggen de Europese autoverkopen over de eerste acht maanden van dit jaar nog altijd 8,5 procent onder het niveau van vorig jaar. Dat komt vooral door de ‘nieuwe’ Europese landen waar zo’n dertig procent minder auto’s worden verkocht. West-Europa komt er met een daling van 8,5 procent nog redelijk vanaf, wat opnieuw te danken is aan de slooppremies in vooral Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk.

 

Verkoopt u occasions en constateert u dat de occasionverkoop aantrekt? Laat het ons weten door te stemmen op de poll rechts onderop de homepage van deze site.