Bij het merk Volkswagen gingen de verkopen zelfs met 25,8 procent omhoog. Over de eerste elf maanden gezien komt VW nu op twee procent hogere verkopen uit. Op grond daarvan  durft de grootste autofabrikant van Europa te voorspellen dat het record van vorig jaar toch nog gebroken kan worden.

"We hebben tot nu toe dit jaar onze verwachtingen kunnen overtreffen. Dat bewijst dat we met ons op de markt gerichte aanbod van toegesneden en milieuvriendelijke modellen op de goede weg zijn", denkt topman Detlef Wittig. Hij verwacht echter niet dat 2010 een verdere verbetering te zien zal geven. "Komend jaar zal buitengewoon moeilijk worden. Terwijl we in China een opwaartse trend verwachten, voorzien we in Europa een duidelijke teruggang."

China bleef ook in november de grote uitblinker, met 73 procent hogere verkopen. De VW-groep wist daar afgelopen maand daarmee 133.700 wagens af te zetten. Op de Duitse thuismarkt gingen de verkopen met een toch nog overtuigende 18,6 procent omhoog, terwijl West-Europa zonder Duitsland op een plus van zeven procent uitkwam. Ook de Verenigde Staten bleven met een groei van 8,7 procent aan de positieve kant. Verder weg blijft Brazilië het uitstekend doen, met in de afgelopen maand een verkoopgroei van 36 procent.