Toyota verkocht in februari flink meer auto’s

Toyota heeft ondanks alle terugroep- en imagoproblemen vorige maand flink meer auto’s verkocht dan een jaar geleden. Wereldwijd zette Toyota in februari 614 duizend auto’s af, een toename met dertien procent ten opzichte van februari 2009.

Op de Japanse thuismarkt wist Toyota zelfs bijna een derde meer auto’s te verkopen, wat voor een deel te danken is aan de ook daar geldende steunmaatregelen van de overheid.

De kans is groot dat het fors ingedeukte imago pas later gevolgen gaat hebben voor de verkoopcijfers van de Japanners. Veel van de nu afgeleverde auto’s zijn al maanden geleden besteld, dus voordat de eerste technische problemen bij het grote publiek bekend werden. Toyota heeft wereldwijd een kleine negen miljoen auto’s teruggeroepen en zal nog maanden of zelfs jaren worden achtervolgd door negatieve publiciteit van de vele rechtszaken die vooral in de VS wegens de terugroepacties zijn aangespannen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toyota verkocht in februari flink meer auto’s - Automobielmanagement.nl

Toyota verkocht in februari flink meer auto’s

Toyota heeft ondanks alle terugroep- en imagoproblemen vorige maand flink meer auto’s verkocht dan een jaar geleden. Wereldwijd zette Toyota in februari 614 duizend auto’s af, een toename met dertien procent ten opzichte van februari 2009.

Op de Japanse thuismarkt wist Toyota zelfs bijna een derde meer auto’s te verkopen, wat voor een deel te danken is aan de ook daar geldende steunmaatregelen van de overheid.

De kans is groot dat het fors ingedeukte imago pas later gevolgen gaat hebben voor de verkoopcijfers van de Japanners. Veel van de nu afgeleverde auto’s zijn al maanden geleden besteld, dus voordat de eerste technische problemen bij het grote publiek bekend werden. Toyota heeft wereldwijd een kleine negen miljoen auto’s teruggeroepen en zal nog maanden of zelfs jaren worden achtervolgd door negatieve publiciteit van de vele rechtszaken die vooral in de VS wegens de terugroepacties zijn aangespannen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding