Britse autoverkopen meer dan een kwart hoger

De Britse autoverkopen zijn afgelopen maand 26,6 procent hoger uitgekomen dan een jaar geleden. In totaal werden in Groot-Brittannië in maart 397 duizend auto’s op kenteken gezet

De forse toename komt echter vooral doordat maart de laatste maand was waarop Britse autokopers nog aanspraak konden maken op de slooppremie. Bovendien was maart 2009 juist een buitengewoon slechte maand, aldus de Britse brancheorganisatie SMMT. Dus, ondanks de slooppremie liggen de verkopen nog altijd ruim onder het peil van 2008. “Hoewel de vraag op een redelijk peil blijft, zullen de verkopen na het aflopen van de premieregeling nu wel gaan dalen. Al met al hebben we echter een goed eerste kwartaal achter de rug”, aldus directeur Paul Everitt van SMMT.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Britse autoverkopen meer dan een kwart hoger - Automobielmanagement.nl

Britse autoverkopen meer dan een kwart hoger

De Britse autoverkopen zijn afgelopen maand 26,6 procent hoger uitgekomen dan een jaar geleden. In totaal werden in Groot-Brittannië in maart 397 duizend auto’s op kenteken gezet

De forse toename komt echter vooral doordat maart de laatste maand was waarop Britse autokopers nog aanspraak konden maken op de slooppremie. Bovendien was maart 2009 juist een buitengewoon slechte maand, aldus de Britse brancheorganisatie SMMT. Dus, ondanks de slooppremie liggen de verkopen nog altijd ruim onder het peil van 2008. “Hoewel de vraag op een redelijk peil blijft, zullen de verkopen na het aflopen van de premieregeling nu wel gaan dalen. Al met al hebben we echter een goed eerste kwartaal achter de rug”, aldus directeur Paul Everitt van SMMT.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding