Audi steeds sterker in China

Audi heeft het beste kwartaal ooit achter de rug op de Chinese markt (inclusief Hong Kong). Met ruim vijftigduizend verkochte auto’s betekent dat Audi een plus realiseerde van 77 procent vergeleken met het eerste kwartaal van vorig jaar.

In China ging de markt voor Audi’s importauto’s met 145 procent omhoog (6.898 stuks). Voor lokaal gebouwde auto’s bedroeg de groei zeventig procent. De Audi A4L, de eerste lange versie van een middenklasse sedan in China, vestigde met 13.878 afgeleverde exemplaren een record en pluste daarmee met 213 procent. Van de A6, die net als de A4L in Changchun wordt gebouwd, ging de verkoop met 35 procent omhoog naar een totaal van bijna 29 duizend exemplaren De sinds eind 2009 eveneens in China gebouwde Q5 debuteerde met 1.171 verkochte exemplaren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Audi steeds sterker in China - Automobielmanagement.nl

Audi steeds sterker in China

Audi heeft het beste kwartaal ooit achter de rug op de Chinese markt (inclusief Hong Kong). Met ruim vijftigduizend verkochte auto’s betekent dat Audi een plus realiseerde van 77 procent vergeleken met het eerste kwartaal van vorig jaar.

In China ging de markt voor Audi’s importauto’s met 145 procent omhoog (6.898 stuks). Voor lokaal gebouwde auto’s bedroeg de groei zeventig procent. De Audi A4L, de eerste lange versie van een middenklasse sedan in China, vestigde met 13.878 afgeleverde exemplaren een record en pluste daarmee met 213 procent. Van de A6, die net als de A4L in Changchun wordt gebouwd, ging de verkoop met 35 procent omhoog naar een totaal van bijna 29 duizend exemplaren De sinds eind 2009 eveneens in China gebouwde Q5 debuteerde met 1.171 verkochte exemplaren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding