Belgische autoverkopen bijna kwart hoger

In België zijn de afgelopen maand 23,2 procent meer auto’s verkocht dan in dezelfde maand vorig jaar, meldt de autofederatie Febiac.

In totaal werden 53.872 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet. Over de eerste helft van 2010 kwamen de Belgische autoverkopen daarmee 17,2 procent hoger uit op 320.203. Het meest verkochte merk in juni was Renault gevolgd door Volkswagen en Citroën.

Op grond van die goede resultaten trekt Febiac haar prognose voor het hele jaar 2010 verder op. De Belgische federatie hoopt nu dat er meer dan een half miljoen personenauto’s verkocht kunnen worden. Ook bij lichte bedrijfsvoertuigen en vrachtwagens lijkt de markt in België nu te verbeteren. De inschrijvingen van lichte bedrijfsvoertuigen lagen vorige maand 7,5 procent hoger, die van trucks niet meer dan een half procent maar dat betekent wel een stabilisatie na een tijden lang aanhoudende zware daling.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Belgische autoverkopen bijna kwart hoger - Automobielmanagement.nl

Belgische autoverkopen bijna kwart hoger

In België zijn de afgelopen maand 23,2 procent meer auto’s verkocht dan in dezelfde maand vorig jaar, meldt de autofederatie Febiac.

In totaal werden 53.872 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet. Over de eerste helft van 2010 kwamen de Belgische autoverkopen daarmee 17,2 procent hoger uit op 320.203. Het meest verkochte merk in juni was Renault gevolgd door Volkswagen en Citroën.

Op grond van die goede resultaten trekt Febiac haar prognose voor het hele jaar 2010 verder op. De Belgische federatie hoopt nu dat er meer dan een half miljoen personenauto’s verkocht kunnen worden. Ook bij lichte bedrijfsvoertuigen en vrachtwagens lijkt de markt in België nu te verbeteren. De inschrijvingen van lichte bedrijfsvoertuigen lagen vorige maand 7,5 procent hoger, die van trucks niet meer dan een half procent maar dat betekent wel een stabilisatie na een tijden lang aanhoudende zware daling.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding