Dat heeft topman Carlos Ghosn laten weten tijdens een persdiner. Ook financieel draait de groep goed. Na het enorme verlies van 3,1 miljard over 2009 lijkt er nu een winst van 3,3 miljard euro uit de bus te kunnen komen.  De omzet gaat in de richting van de 38 miljard vergeleken bij 33,7 miljard afgelopen jaar, aldus cijfers in de Franse krant Le Figaro. ‘’We hebben de beste resultatenratio vergeleken bij de omzet in de hele automobielindustrie,” verklaart Ghosn, die overigens de financiële cijfers niet heeft bevestigd.

Het resultaat wordt echter vertekend door de verkoop van het belang in vrachtwagenfabrikant Volvo AB die netto twee miljard in het laatje bracht. Daarnaast heeft Renault de winst voor een deel te danken aan het deelnames in Nissan en Avtovaz. Over het derde kwartaal alleen al bracht Nissan ruim 400 miljoen aan winst in het laatje.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding