Binnen dat algemene plaatje vertoont de automarkt van land tot land gezien echter wel een grote variatie. Wat grote landen betreft moest Duitsland na het afschaffen van de slooppremie een klap met 23,4 procent noteren. Ook Italië zat met een daling van 9,2 procent flink in de min terwijl Frankrijk het er met een daling van 2,2 procent iets beter vanaf bracht. Spanje kon na de zware klappen van de afgelopen jaren met een groei van 3,2 procent een klein plusje neerzetten terwijl ook de Britten met 1,8 procent nog net aan de positieve kant uitkwamen.
In de kleinere landen zijn de verschillen soms nog veel groter. Ierland, waar de automarkt in 2008 en 2009 meer dan halveerde, kon nu weer een sterke groei met 54,7 procent melden. Aan de andere kant zakte de markt in Bulgarije met nog eens 28,9 procent in.

Voor ons land komt Acea op een plus van 24,9 procent, waarmee we wat middelgrote landen betreft duidelijk in de kopgroep meedraaien.

 verkoopcijfers personenauto Europa 2010 – Acea.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding