Er zit echter wel wat verschil in de maandtrend; januari begon voor de bestelauto’s tamelijk stevig met een plus van dertig procent, de personenauto’s kwamen wat trager op gang met een plus van negentien procent in de startmaand. Maart is tot dusverre de zwakste bestelautomaand met een toename (vergeleken met maart 2010) van ‘slechts’ achttien procent.

Marktleider Volkswagen doet het erg goed dit jaar, het merk behoort met een volumeklim van ruim veertig procent tot de snelste stijgers. Nummer twee, Mercedes-Benz, stijgt nog geen zeventien procent en ziet met name Renault (+35%) tot op korte afstand naderen. Het verschil tussen beide merken is nog maar enkele tientallen registraties. Naast Renault doen ook Opel (+32%) en Peugeot (+37%) goede bestelautozaken. Daarentegen weten Ford (+0%) en Citroën (+13%) niet van de marktgroei te profiteren, de verkopen van Fiat bestelauto’s gaan zelfs achteruit: -11 procent.

 

Voor meer cijfers 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding