De maand juni was opnieuw een uitstekende maand met bijna 194 duizend verkochte eenheden, een toename van bijna tien procent op jaarbasis. Vooral partner Shanghai-GM deed het goed met een groei van 25 procent. Deze joint venture neemt daarmee zeshonderdduizend auto’s voor z’n rekening, bijna de helft van de totale GM-verkopen op de Chinese markt. De afzet van kleinere auto’s door SAIC-GM-Wuling liep echter terug met ruim vijf procent maar blijft met 641 duizend eenheden nog wel de grootste categorie.

GM’s merken konden allemaal een nieuw record neerzetten. Zo kwam Buick ruim 28 procent hoger uit, vooral door een ‘ongeëvenaard grote vraag naar de Excelle-gezinswagens’. Chevrolet zette een groei van 14,5 procent neer met vooral goede resultaten voor de luxere modellen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding