Dat blijkt uit het maandoverzicht van autokoepel Acea. Alle grote EU-landen lieten een groei zien waarbij de lijst wordt aangevoerd door Duitsland met een overtuigende plus van ruim 18 procent, gevolgd door Groot-Brittannië met ruim zeven procent groei en Spanje dat met bijna zes procent hogere verkopen de malaise van de afgelopen jaren een beetje van zich af lijkt te schudden.

Voor ons land komt Acea over augustus op een groei van bijna acht procent uit terwijl de Belgen na een paar negatieve maanden nu een minimale toename van 0,7 procent kunnen noteren. Verreweg de sterkste groei wordt gemeld door de kleine Baltische staten Estland, Letland en Litouwen die op een toename van 40 tot 85 procent zitten. Ierland en Portugal blijven echter in de hoek waar de klappen vallen met elk een daling van meer dan dertig procent.

Wat merken betreft, doet Ford het goed met een groei op maandbasis van nagenoeg twintig procent. BMW scoort met een plus van een kleine 35 procent nog beter terwijl ook de Duitse collega’s van de VW-groep met meer dan veertien procent toename goed uit de bus komen. Verder doen ook Kia/ Hyundai en Volvo het goed met groeipercentages tot 25 procent. De Japanners moeten echter allemaal inleveren, waarschijnlijk nog door leverproblemen vanwege de ramp van dit voorjaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding