Aftermarket Event: onderhoud neemt af (fotogalerij/filmpje)

Het aantal onderhoudsmomenten voor personen- en bedrijfswagens zal tussen 2015 en 2020 afnemen met zes procent. Dit en meer bleek gisteren op het Driving Business Event Aftermarket van Automobiel Management.

Alles bij elkaar zal het op jaarbasis gaan om 11,7 miljoen onderhoudsbeurten (zonder glas en schade). Dat zei Jeroen van de Braak, beleidsmedewerker van de RAI Vereniging, op Driving Business Aftermarket. Onder de regie van Automobiel Management werd daar ingezoomd op de aftersalesmarkt in de komende jaren.

Tussen nu en 2020 zullen de service-intervals niet langer worden dan ze nu zijn; die van diesel en benzine zullen naar elkaar toegroeien. De trend van een licht afnemende jaarkilometrage zal doorzetten. Het totale wagenpark zal in 2020 bestaan uit 990 duizend bestelwagens en 8,15 miljoen personenauto’s. Van de nieuwe registraties in 2020 zal tien procent hybride zijn, zeven procent ev, 21 procent diesel, 57 procent benzine, vijf procent lpg, cng en anderen.

Rechts van dit artikel vindt u een fotogalerij van het Driving Business Aftermarket event. Een klik op de foto geeft een vergrote weergave.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Erg jammer dat 1 van de grootste rekenfouten uit de RAI presentatie wordt overgenomen in dit stuk. Het aantal onderhoudsbeurten is een factor 10 hoger!
ruim 1mln beurten op een wagenpark van 9 mln zou wel erg weinig zijn.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 29-11-2011 20:47.

Geplaatst door: Geert Norde op

REACTIE RAI: De eerste prognose van de totale onderhoudsbehoefte in Nederland in 2020 is inderdaad 11.700.000 onderhoudsmomenten (zonder glas en schade).

Geplaatst door: Redactie AM op
Aftermarket Event: onderhoud neemt af (fotogalerij/filmpje) - Automobielmanagement.nl

Aftermarket Event: onderhoud neemt af (fotogalerij/filmpje)

Het aantal onderhoudsmomenten voor personen- en bedrijfswagens zal tussen 2015 en 2020 afnemen met zes procent. Dit en meer bleek gisteren op het Driving Business Event Aftermarket van Automobiel Management.

Alles bij elkaar zal het op jaarbasis gaan om 11,7 miljoen onderhoudsbeurten (zonder glas en schade). Dat zei Jeroen van de Braak, beleidsmedewerker van de RAI Vereniging, op Driving Business Aftermarket. Onder de regie van Automobiel Management werd daar ingezoomd op de aftersalesmarkt in de komende jaren.

Tussen nu en 2020 zullen de service-intervals niet langer worden dan ze nu zijn; die van diesel en benzine zullen naar elkaar toegroeien. De trend van een licht afnemende jaarkilometrage zal doorzetten. Het totale wagenpark zal in 2020 bestaan uit 990 duizend bestelwagens en 8,15 miljoen personenauto’s. Van de nieuwe registraties in 2020 zal tien procent hybride zijn, zeven procent ev, 21 procent diesel, 57 procent benzine, vijf procent lpg, cng en anderen.

Rechts van dit artikel vindt u een fotogalerij van het Driving Business Aftermarket event. Een klik op de foto geeft een vergrote weergave.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Erg jammer dat 1 van de grootste rekenfouten uit de RAI presentatie wordt overgenomen in dit stuk. Het aantal onderhoudsbeurten is een factor 10 hoger!
ruim 1mln beurten op een wagenpark van 9 mln zou wel erg weinig zijn.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 29-11-2011 20:47.

Geplaatst door: Geert Norde op

REACTIE RAI: De eerste prognose van de totale onderhoudsbehoefte in Nederland in 2020 is inderdaad 11.700.000 onderhoudsmomenten (zonder glas en schade).

Geplaatst door: Redactie AM op