AutoScout24: vraag naar kleine auto stijgt

De gemiddelde occasionprijs in januari was 0,76 procent hoger dan in december 2011. De gemiddelde verkoopprijs van alle 150 duizend geadverteerde auto’s op AutoScout24 was in januari 12,5 duizend euro.

AutoScout24 genereert een prijsindex voor gebruikte auto‘s (de AGPI). Daarmee maakt men  de prijsontwikkeling in de tweedehands automarkt inzichtelijk want de index geeft de gemiddelde prijs van alle bij AutoScout24 Nederland geadverteerde auto’s weer, en dat zijn er nogal wat. De gegevens zijn gebaseerd op 150 duizend auto’s en de index kan daarom wel als realistisch worden gekwalificeerd.

De prijs is in de afgelopen maand januari 2012 met 0,76 procent gestegen ten opzichte van de maand december 2011. Zo’n stijging is een jaarlijks terugkerende trend. De gemiddelde verkoopprijs in januari bedroeg 12.525 euro.

 Autoscout24 occasion index – januari 2012.

AutoScout24-directeur Jurgen Vugts: "We zien in januari een enorme stijging in de vraag. Zo hebben in januari veertig procent meer mensen een auto gezocht. De trend van december is ook in januari zichtbaar: een stijgende vraag naar kleinere auto’s. Mede door deze vraag daalt het aanbod in dit segment. Alleen het aanbod in de hogere middenklasse en suv/offroad zien we stijgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

AutoScout24: vraag naar kleine auto stijgt - Automobielmanagement.nl

AutoScout24: vraag naar kleine auto stijgt

De gemiddelde occasionprijs in januari was 0,76 procent hoger dan in december 2011. De gemiddelde verkoopprijs van alle 150 duizend geadverteerde auto’s op AutoScout24 was in januari 12,5 duizend euro.

AutoScout24 genereert een prijsindex voor gebruikte auto‘s (de AGPI). Daarmee maakt men  de prijsontwikkeling in de tweedehands automarkt inzichtelijk want de index geeft de gemiddelde prijs van alle bij AutoScout24 Nederland geadverteerde auto’s weer, en dat zijn er nogal wat. De gegevens zijn gebaseerd op 150 duizend auto’s en de index kan daarom wel als realistisch worden gekwalificeerd.

De prijs is in de afgelopen maand januari 2012 met 0,76 procent gestegen ten opzichte van de maand december 2011. Zo’n stijging is een jaarlijks terugkerende trend. De gemiddelde verkoopprijs in januari bedroeg 12.525 euro.

 Autoscout24 occasion index – januari 2012.

AutoScout24-directeur Jurgen Vugts: "We zien in januari een enorme stijging in de vraag. Zo hebben in januari veertig procent meer mensen een auto gezocht. De trend van december is ook in januari zichtbaar: een stijgende vraag naar kleinere auto’s. Mede door deze vraag daalt het aanbod in dit segment. Alleen het aanbod in de hogere middenklasse en suv/offroad zien we stijgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding