DAF werd marktleider Europees trekkersegment 2011

In het totale Europese trekkersegment heeft DAF Trucks in 2011 een marktaandeel van bijna 19 procent behaald, waarmee het marktleider is in de landen van de Europese Unie plus Noorwegen en Zweden. In alleen het zware segment (+15 ton) van de Europese truckmarkt klom het marktaandeel van 15,2 naar 15,5 procent.

DAF meldt dat het marktleider is in Nederland, België, Groot-Brittannië, Polen en Hongarije en ook nog het grootste importmerk in Duitsland en Frankrijk. In Oostenrijk en Tsjechië neemt DAF de tweede plaats in. DAF verwacht dat de markt voor zware trucks in Europa dit jaar op 210 duizend tot 240 duizend voertuigen zal uitkomen. In 2011 had de markt een omvang van 244 duizend eenheden. Voor het lichte segment – waarin DAF actief is met de LF – wordt ervan uitgegaan dat de markt in Europa op een niveau blijft van ongeveer 56 duizend eenheden. DAF zag haar marktaandeel in deze klasse van 6 tot 15 ton het afgelopen stijgen van 7,7 naar 8,9 procent.

"Ons succes is het resultaat van een modern productenprogramma, eersteklas services en een professionele dealerorganisatie", vindt Ron Bonsen, bestuurslid van DAF Trucks en verantwoordelijk voor marketing & verkoop. "Met een marktaandeel van 15,5 procent in het zware segment in Europa zijn wij mooi op weg naar onze doelstelling van 20 procent op de middellange termijn. Natuurlijk zullen wij onze positie in het trekkersegment verder verstevigen. Maar de groei zal vooral ook gerealiseerd moeten worden met ons brede programma twee-, drie- en vierassige bakwagens, waarmee we voor elke specifieke inzet een voertuig op maat leveren."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Proficiat, Nederlands topproduct.

Geplaatst door: advan op

Heb destijds net als vele mede nederlanders een steunaandeeltje DAF gekocht voor FL. 50 om DAF te helpen. Ben TROTS op DAF en zijn/haar medewerkers. Proficiat. Nu doorpakken niet arrogant worden. Nu nog de BRIC landen.

Geplaatst door: Ruth Jacobus op

We blijven gewoon de beste. Ook ik kocht toen twee aandeeltjes en ben blij dat ik dat toen heb gedaan en dat we nog steeds een goed produckt maken. Blijf zo door gaan.

Geplaatst door: Jan van Heteren op
DAF werd marktleider Europees trekkersegment 2011 - Automobielmanagement.nl

DAF werd marktleider Europees trekkersegment 2011

In het totale Europese trekkersegment heeft DAF Trucks in 2011 een marktaandeel van bijna 19 procent behaald, waarmee het marktleider is in de landen van de Europese Unie plus Noorwegen en Zweden. In alleen het zware segment (+15 ton) van de Europese truckmarkt klom het marktaandeel van 15,2 naar 15,5 procent.

DAF meldt dat het marktleider is in Nederland, België, Groot-Brittannië, Polen en Hongarije en ook nog het grootste importmerk in Duitsland en Frankrijk. In Oostenrijk en Tsjechië neemt DAF de tweede plaats in. DAF verwacht dat de markt voor zware trucks in Europa dit jaar op 210 duizend tot 240 duizend voertuigen zal uitkomen. In 2011 had de markt een omvang van 244 duizend eenheden. Voor het lichte segment – waarin DAF actief is met de LF – wordt ervan uitgegaan dat de markt in Europa op een niveau blijft van ongeveer 56 duizend eenheden. DAF zag haar marktaandeel in deze klasse van 6 tot 15 ton het afgelopen stijgen van 7,7 naar 8,9 procent.

"Ons succes is het resultaat van een modern productenprogramma, eersteklas services en een professionele dealerorganisatie", vindt Ron Bonsen, bestuurslid van DAF Trucks en verantwoordelijk voor marketing & verkoop. "Met een marktaandeel van 15,5 procent in het zware segment in Europa zijn wij mooi op weg naar onze doelstelling van 20 procent op de middellange termijn. Natuurlijk zullen wij onze positie in het trekkersegment verder verstevigen. Maar de groei zal vooral ook gerealiseerd moeten worden met ons brede programma twee-, drie- en vierassige bakwagens, waarmee we voor elke specifieke inzet een voertuig op maat leveren."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Proficiat, Nederlands topproduct.

Geplaatst door: advan op

Heb destijds net als vele mede nederlanders een steunaandeeltje DAF gekocht voor FL. 50 om DAF te helpen. Ben TROTS op DAF en zijn/haar medewerkers. Proficiat. Nu doorpakken niet arrogant worden. Nu nog de BRIC landen.

Geplaatst door: Ruth Jacobus op

We blijven gewoon de beste. Ook ik kocht toen twee aandeeltjes en ben blij dat ik dat toen heb gedaan en dat we nog steeds een goed produckt maken. Blijf zo door gaan.

Geplaatst door: Jan van Heteren op