Het overzicht geeft een indruk van de ontwikkeling van elektrisch rijden in Nederland. Het overzicht vermeldt de batterij-elektrische auto’s, ev’s met range extender en de plug-in hybrids en is weergegeven in hieronder bijgevoegde pdf. Agentschap NL stelt een dergelijk overzicht eens per maand samen in opdracht van het ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie want Agentschap NL is onderdeel van het ministerie. In het cijferoverzicht is deze keer extra aandacht besteed aan de ontwikkeling van plug-in hybride voertuigen versus de niet-stekkerhybrides. Het plan van aanpak voor elektrisch rijden geeft als streefwaarden vijftien- tot twintigduizend stuks in 2015, tweehonderdduizend in 2020 en een miljoen in 2025. De werkelijkheid is tot nu toe slechts zestienhonderd stuks over heel 2011 maar al 6,2 duizend stuks over de eerste tien maanden van 2012.

 

 2012_november_cijfers_elektrisch_vervoer_doc.

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding