Dal meldt AutoScout24. Parijzenaren zijn van alle Europese stedelingen verreweg het duurste uit: de gemiddelde prijs van een occasion ligt daar op ruim 28 mille. Dat is bijna anderhalf keer zoveel als in München, de stad die het op één na het duurst is. Opvallend is de prijsstijging in Parijs van bijna zestien procent ten opzichte van een half jaar geleden. In geen enkele andere stad is het prijsverschil zo groot, zo meldt AutoScout24. Die deed opnieuw zijn halfjaarlijkse stedenonderzoek in dertien Europese steden. Amsterdam is qua occasionsprijzen na Parijs, München, Frankfurt en Hamburg de vijfde stad van Europa. Dat was een half jaar geleden ook zo.

De prijsval in Zuid-Europese steden als Marseille, Barcelona, Madrid, Milaan en Rome lijkt een rechtstreeks gevolg te zijn van de economische crisis in die regio. Marseille was twee jaar geleden bijvoorbeeld nog de op twee na duurste stad, nu weet het alleen Brussel achter zich te houden. In de Belgische hoofdstad betaal je gemiddeld twaalf mille voor een occasion. Directeur Jurgen Vugts, van AutoScout24 Nederland: "De hoge prijzen in Parijs worden veroorzaakt door het grote aanbod van auto’s uit het duurdere segment vanaf 35 duizend euro. Maar het blijft opvallend dat de prijzen er zo fors stijgen, zeker als je het vergelijkt met de prijsontwikkeling in andere Europese steden. Amsterdam laat weliswaar ook een prijsstijging zien, maar wel de meest geringe van alle steden in het onderzoek."

Het onderzoek van AutoScout24 is gehouden in Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Brussel, Frankfurt, Hamburg, Madrid, Milaan, Marseille, München, Parijs, Rome, Wenen. AutoScout24 de grootste online automarkt van Europa. Maandelijks bekijken tien miljoen bezoekers de site. Er staan twee miljoen advertenties op van onder andere nieuwe auto’s, occasions en motoren. In Europa maken ongeveer veertigduizend autobedrijven gebruik van AutoScout24. AutoScout24 is onderdeel van Deutsche Telekom.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding