Ferrari verkoopt goed in Japan en Amerika

Zowel in Japan als in Amerika laat het sportwagenmerk uit Maranello flinke groeicijfers zien.

In het afgelopen kwartaal werden er in Japan 144 Ferrari’s verkocht. Dat is een stijging van veertig procent. Daarmee groeit de afzet in Japan voor Ferrari twee keer zo hard als op de veel grotere Amerikaanse automarkt. In China en Europa neemt de vraag naar Ferrari’s af.

Desalniettemin verliep de Amerikaanse verkoop van Ferrari  tijdens het eerste kwartaal van 2013 nog beter dan vorig jaar al het geval was. Men noteerde een toename van +18,9%, dankzij de verkoop van 498 auto’s. De afgelopen maand alleen al werden er 208 Ferrari’s op kenteken gezet in de VS, goed voor een toename van +2% ten opzichte van maart 2012.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ferrari verkoopt goed in Japan en Amerika - Automobielmanagement.nl

Ferrari verkoopt goed in Japan en Amerika

Zowel in Japan als in Amerika laat het sportwagenmerk uit Maranello flinke groeicijfers zien.

In het afgelopen kwartaal werden er in Japan 144 Ferrari’s verkocht. Dat is een stijging van veertig procent. Daarmee groeit de afzet in Japan voor Ferrari twee keer zo hard als op de veel grotere Amerikaanse automarkt. In China en Europa neemt de vraag naar Ferrari’s af.

Desalniettemin verliep de Amerikaanse verkoop van Ferrari  tijdens het eerste kwartaal van 2013 nog beter dan vorig jaar al het geval was. Men noteerde een toename van +18,9%, dankzij de verkoop van 498 auto’s. De afgelopen maand alleen al werden er 208 Ferrari’s op kenteken gezet in de VS, goed voor een toename van +2% ten opzichte van maart 2012.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding