De toename komt vooral voor rekening van privé kopers die meer dan een derde meer auto’s kwamen halen. Over de eerste vier maanden van dit jaar komt de groei van de autoverkopen in Groot-Brittannië nu uit op een kleine negen procent.

Volgens de Society of Motor Manufacturers and Traders SMMT is de groei voor een deel te danken aan het grotere aantal werkdagen en de vroege Pasen van dit jaar. Desalniettemin blijft Groot-Brittannië veruit het best presterende van alle grote landen in Europa. Interim directeur Mike Baunton van de SMMT: ‘’De Britse markt voor nieuwe auto’s blijft verrassend sterk presteren. Wij doen het ook beter dan de in moeilijkheden verkerende eurozone omdat het consumentenvertrouwen, de regelmatige koopcyclus, aantrekkelijke financieringsdeals en andere marktfactoren het kopen van een nieuwe auto gunstig maken voor automobilisten.”

De Britse modellenlijst wordt aangevoerd door de Ford Fiesta, gevolgd door de Opel (daar Vauxhall) Corsa, de Ford Focus en vervolgens de VW Golf en de Opel Astra. Op de zesde plaats staat verrassend de Nissan Qashqai- die overigens in Engeland zelf wordt gebouwd – terwijl op plaats acht de Fiat 500 verschijnt. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding