Welke factoren zijn van invloed op de keuze voor een zakenauto? Welke afwegingen maken werknemer, werkgever en zelfstandige op het gebied van (auto)mobiliteit? En wat zijn daarvan dan de gevolgen?

 

Onderzoek naar trends, ontwikkelingen en gedrag

Het Nationaal Zakenauto Onderzoek doet voor het vierde achtereenvolgende jaar onderzoek naar die gevolgen en levert de trends en ontwikkelingen die het gevolg zijn van het gedrag van berijders en bedrijven. Het gedrag kan uit henzelf komen maar het kan ook het gevolg zijn van veranderende wet- en regelgeving (denk aan de bijtelling) en van ontwikkelingen op technisch gebied in de autoindustrie (verduurzaming, elektrificatie). Al deze zaken beïnvloeden het keuze- en rijgedrag van berijders van zakenauto’s enerzijds en het beleid van bedrijven en fleetowners anderzijds.

Beleid toetsen  

De autobranche, de wereld van fleet en lease en de politiek kunnen hun beleid en verwachtingen toetsen aan de harde werkelijkheid die uit het NZO 2013 zal voortkomen. Doordat aan de deelnemers in sommige delen van het onderzoek ook naar toekomstig gedrag wordt gevraagd, gaat van het onderzoek ook een voorspellende waarde uit. 

 

AM, RDC en VNA vragen berijders van zakenauto’s en bedrijven die zakenauto’s inzetten mee te doen aan het onderzoek. Het NZO wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar gehouden. Meedoen betekent meteen ook kans op het winnen van de nieuwe iPad 4 of de Electric Driving Experience: een uitgebreide kennismaking van een week met de nieuwste generatie elektrische auto’s.

 

Link enquête berijders van een auto van de zaak

Link enquête bedrijven die zakelijke auto’s inzetten

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding