Q2: Meer winst en omzet voor Hankook

Hankook Tire Co Ltd heeft voor het tweede kwartaal van 2013 een 11,3 procent hoger bedrijfsresultaat bekend gemaakt. De omzet steeg met 1,4-procent.

Bedrijfsresultaat

Het bedrijfsresultaat kwam uit op 237,7 miljoen dollar en de omzet op 1,64 miljard dollar. Over het eerste half jaar van 2013 steeg het bedrijfsresultaat met 11,4 procent tot 467,2 miljoen dollar, de omzet was met 3,11 miljard dollar iets lager dan dezelfde periode van 2012.

Vooral de vraag naar ultra-high-performance banden groeide, met name in China en Noord-Amerika. Hier steeg de omzet in UHP banden met 32 respectievelijk 15 procent.

Productie netwerk

In zijn toelichting zei Hankook Vice Chairman and CEO Seung Hwa Suh dat de groei het resultaat was van een "Hankook’s uitgebalanceerd productienetwerk in de wereld en de vooruitstrevende R&D faciliteiten." De nieuwe fabrieken in Chongqing, China, and Cikarang, Indonesia, moeten de productie verder verhogen en zorgen voor verdere groei.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Q2: Meer winst en omzet voor Hankook - Automobielmanagement.nl

Q2: Meer winst en omzet voor Hankook

Hankook Tire Co Ltd heeft voor het tweede kwartaal van 2013 een 11,3 procent hoger bedrijfsresultaat bekend gemaakt. De omzet steeg met 1,4-procent.

Bedrijfsresultaat

Het bedrijfsresultaat kwam uit op 237,7 miljoen dollar en de omzet op 1,64 miljard dollar. Over het eerste half jaar van 2013 steeg het bedrijfsresultaat met 11,4 procent tot 467,2 miljoen dollar, de omzet was met 3,11 miljard dollar iets lager dan dezelfde periode van 2012.

Vooral de vraag naar ultra-high-performance banden groeide, met name in China en Noord-Amerika. Hier steeg de omzet in UHP banden met 32 respectievelijk 15 procent.

Productie netwerk

In zijn toelichting zei Hankook Vice Chairman and CEO Seung Hwa Suh dat de groei het resultaat was van een "Hankook’s uitgebalanceerd productienetwerk in de wereld en de vooruitstrevende R&D faciliteiten." De nieuwe fabrieken in Chongqing, China, and Cikarang, Indonesia, moeten de productie verder verhogen en zorgen voor verdere groei.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding