Sterke groei Amerikaanse autoverkopen houdt aan

De Amerikaanse autoverkopen zijn volgens voorlopige cijfers over de afgelopen maand juli weer met 16 procent toegenomen. Op jaarbasis worden in de VS nu 15,8 miljoen auto’s verkocht, waarmee het record van 16 miljoen van voor de crisis weer in zicht komt.

Van de grote merken deed Toyota het ’t beste met een groei van 17,3 procent. General Motors komt er achteraan met 16 procent groei terwijl Ford en Chrysler beide een toename met elf procent hebben gemeld. Verder kwam Mercedes weer sterk uit de bus met een groei van ruim 22 procent, kon BMW bijna dertien procent meer auto’s verkopen in de VS en zit de VW-groep op een groei van 11,6 procent.

Net als in de voorafgaande maanden gaan vooral pick-ups grif van de hand bij de Amerikaanse dealers. Die stellen dat de gunstige gang van zaken vooral te danken is aan de oplevende economie met een verbeterende woningmarkt maar ook aan de schaliegasgolf die leidt tot lagere energieprijzen. Dat zou de Amerikanen wat meer vertrouwen in de toekomst geven.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Sterke groei Amerikaanse autoverkopen houdt aan - Automobielmanagement.nl

Sterke groei Amerikaanse autoverkopen houdt aan

De Amerikaanse autoverkopen zijn volgens voorlopige cijfers over de afgelopen maand juli weer met 16 procent toegenomen. Op jaarbasis worden in de VS nu 15,8 miljoen auto’s verkocht, waarmee het record van 16 miljoen van voor de crisis weer in zicht komt.

Van de grote merken deed Toyota het ’t beste met een groei van 17,3 procent. General Motors komt er achteraan met 16 procent groei terwijl Ford en Chrysler beide een toename met elf procent hebben gemeld. Verder kwam Mercedes weer sterk uit de bus met een groei van ruim 22 procent, kon BMW bijna dertien procent meer auto’s verkopen in de VS en zit de VW-groep op een groei van 11,6 procent.

Net als in de voorafgaande maanden gaan vooral pick-ups grif van de hand bij de Amerikaanse dealers. Die stellen dat de gunstige gang van zaken vooral te danken is aan de oplevende economie met een verbeterende woningmarkt maar ook aan de schaliegasgolf die leidt tot lagere energieprijzen. Dat zou de Amerikanen wat meer vertrouwen in de toekomst geven.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding