Toyota ’s grootste autoverkoper met 4,9 mln stuks

Toyota heeft in het eerste halfjaar van 2013 wereldwijd de meeste auto’s verkocht: 4,91 miljoen stuks. Ondanks dat het 1,2 procent minder is dan in 2012, blijft Toyota daarmee de grootste autofabrikant.

De mondiale nummer 2, General Motors, realiseerde een afzettoename van 3,9 procent en verkocht 4,85 miljoen auto’s. Het Volkswagen-concern kwam uit op 4,7 miljoen orders, een plus van 5,5 procent. Uit dit cijferoverzicht blijkt dat Volkswagen met een inhaalslag bezig is en zich voorbereiden op een positie op de mondiale troon. Het verschil tussen General Motors en Volkswagen bedroeg in het eerste halfjaar van 2012 nog 220 duizend verkopen, nu is het al teruggelopen naar 150 duizend. De positie van Toyota staat iets minder onder druk, maar dat kan veranderen zodra Volkswagen op de Amerikaanse markt met een nieuw model een homerun zou slaan.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toyota ’s grootste autoverkoper met 4,9 mln stuks - Automobielmanagement.nl

Toyota ’s grootste autoverkoper met 4,9 mln stuks

Toyota heeft in het eerste halfjaar van 2013 wereldwijd de meeste auto’s verkocht: 4,91 miljoen stuks. Ondanks dat het 1,2 procent minder is dan in 2012, blijft Toyota daarmee de grootste autofabrikant.

De mondiale nummer 2, General Motors, realiseerde een afzettoename van 3,9 procent en verkocht 4,85 miljoen auto’s. Het Volkswagen-concern kwam uit op 4,7 miljoen orders, een plus van 5,5 procent. Uit dit cijferoverzicht blijkt dat Volkswagen met een inhaalslag bezig is en zich voorbereiden op een positie op de mondiale troon. Het verschil tussen General Motors en Volkswagen bedroeg in het eerste halfjaar van 2012 nog 220 duizend verkopen, nu is het al teruggelopen naar 150 duizend. De positie van Toyota staat iets minder onder druk, maar dat kan veranderen zodra Volkswagen op de Amerikaanse markt met een nieuw model een homerun zou slaan.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding