Britse autoverkopen bijna 13 procent hoger

In Groot-Brittannië zijn de autoverkopen vorige maand weer 12,7 procent hoger uitgekomen dan een jaar geleden. De al maanden aanhoudende ‘boom’ gaat daarmee onverminderd door.

De Society of Motor Manufacturars and Traders SMMT heeft de voorspelling voor heel 2013 dan ook drastisch opgetrokken en mikt nu op ruim 2,2 miljoen auto’s. Particulieren blijven nog altijd volop nieuwe auto’s kopen, mede aangetrokken door interessante financieringen, maar de sterkste groei zit in de segmenten zakelijk met een plus van bijna 23 procent en fleet dat een kleine dertien procent groeide. Over de eerste zeven maanden van dit jaar werden in dit land nu 10,3 procent meer auto’s verkocht dan een jaar eerder.

Hoewel ook in Groot-Brittannië de overgrote meerderheid van de nieuwe auto’s nog op conventionele brandstof rijdt, vertonen elektrische en hybride auto’s toch een forse toename. Zo werden vorige maand 1.885 plug-in auto’s verkocht, een toename met zeventig procent op jaarbasis, en ging het aantal voertuigen op alternatieve brandstof met zeventien procent omhoog naar 2.432.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Britse autoverkopen bijna 13 procent hoger - Automobielmanagement.nl

Britse autoverkopen bijna 13 procent hoger

In Groot-Brittannië zijn de autoverkopen vorige maand weer 12,7 procent hoger uitgekomen dan een jaar geleden. De al maanden aanhoudende ‘boom’ gaat daarmee onverminderd door.

De Society of Motor Manufacturars and Traders SMMT heeft de voorspelling voor heel 2013 dan ook drastisch opgetrokken en mikt nu op ruim 2,2 miljoen auto’s. Particulieren blijven nog altijd volop nieuwe auto’s kopen, mede aangetrokken door interessante financieringen, maar de sterkste groei zit in de segmenten zakelijk met een plus van bijna 23 procent en fleet dat een kleine dertien procent groeide. Over de eerste zeven maanden van dit jaar werden in dit land nu 10,3 procent meer auto’s verkocht dan een jaar eerder.

Hoewel ook in Groot-Brittannië de overgrote meerderheid van de nieuwe auto’s nog op conventionele brandstof rijdt, vertonen elektrische en hybride auto’s toch een forse toename. Zo werden vorige maand 1.885 plug-in auto’s verkocht, een toename met zeventig procent op jaarbasis, en ging het aantal voertuigen op alternatieve brandstof met zeventien procent omhoog naar 2.432.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding