Opleving Franse automarkt van korte duur

De opleving van de Franse automarkt lijkt precies één maand geduurd te hebben. Na de minimale plus van 0,9 procent in juli zijn de autoverkopen in Frankrijk afgelopen maand immers weer met bijna elf procent ingezakt.

"Augustus is als vakantiemaand altijd een slappe periode maar dat er niet meer dan 85.565 zijn verkocht is wel een ontzettend laag aantal", aldus een woordvoerder van het Comité des constructeurs français d’automobiles. Van de Franse merken kreeg PSA Peugeot Citroen opnieuw de grootste klap met een min van meer dan zeventien procent. Renault wist echter, dankzij haar goedkope merk Dacia, opvallend genoeg een kleine toename van 1,7 procent te boeken. Ook Opel en Fiat kwamen er nog redelijk goed af. Over de eerste acht maanden van dit jaar komt Frankrijk daarmee op een daling van nagenoeg tien procent uit. Het CCFA hoopt dat de schade over het hele jaar beperkt kan blijven tot een procent of acht ‘maar dan moeten de traditioneel heel belangrijke maanden september en oktober wel goed uitpakken.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Opleving Franse automarkt van korte duur - Automobielmanagement.nl

Opleving Franse automarkt van korte duur

De opleving van de Franse automarkt lijkt precies één maand geduurd te hebben. Na de minimale plus van 0,9 procent in juli zijn de autoverkopen in Frankrijk afgelopen maand immers weer met bijna elf procent ingezakt.

"Augustus is als vakantiemaand altijd een slappe periode maar dat er niet meer dan 85.565 zijn verkocht is wel een ontzettend laag aantal", aldus een woordvoerder van het Comité des constructeurs français d’automobiles. Van de Franse merken kreeg PSA Peugeot Citroen opnieuw de grootste klap met een min van meer dan zeventien procent. Renault wist echter, dankzij haar goedkope merk Dacia, opvallend genoeg een kleine toename van 1,7 procent te boeken. Ook Opel en Fiat kwamen er nog redelijk goed af. Over de eerste acht maanden van dit jaar komt Frankrijk daarmee op een daling van nagenoeg tien procent uit. Het CCFA hoopt dat de schade over het hele jaar beperkt kan blijven tot een procent of acht ‘maar dan moeten de traditioneel heel belangrijke maanden september en oktober wel goed uitpakken.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding