Tweede plusje voor Franse automarkt

De autoverkopen in Frankrijk lagen in de net afgelopen maand 3,4 procent hoger dan een jaar geleden. Dat is de tweede keer dit jaar dat de Franse automarkt een plus vertoont. In juli namen de autoverkopen daar met een bescheiden 0,9 procent toe.

Voorzitter Patrick Blain van de auto-organisatie Comité des Constructeurs Français d’Automobiles (CCFA) stelde al eerder dat er zicht lijkt te komen op een stabilisatie bij de autoverkopen. Steeds meer Fransen weten de weg naar de showroom te vinden, voorlopig eerst om te kijken maar nu toch ook meer om daadwerkelijk te kopen.

Renault, en vooral haar goedkope merk Dacia, weet ’t meest te profiteren. Deze fabrikant verkocht afgelopen maand op de belangrijke thuismarkt ruim 18 procent meer auto’s dan een jaar eerder. De grote concurrent PDA Peugeot-Citroen moest echter opnieuw een daling met bijna zeven procent incasseren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tweede plusje voor Franse automarkt - Automobielmanagement.nl

Tweede plusje voor Franse automarkt

De autoverkopen in Frankrijk lagen in de net afgelopen maand 3,4 procent hoger dan een jaar geleden. Dat is de tweede keer dit jaar dat de Franse automarkt een plus vertoont. In juli namen de autoverkopen daar met een bescheiden 0,9 procent toe.

Voorzitter Patrick Blain van de auto-organisatie Comité des Constructeurs Français d’Automobiles (CCFA) stelde al eerder dat er zicht lijkt te komen op een stabilisatie bij de autoverkopen. Steeds meer Fransen weten de weg naar de showroom te vinden, voorlopig eerst om te kijken maar nu toch ook meer om daadwerkelijk te kopen.

Renault, en vooral haar goedkope merk Dacia, weet ’t meest te profiteren. Deze fabrikant verkocht afgelopen maand op de belangrijke thuismarkt ruim 18 procent meer auto’s dan een jaar eerder. De grote concurrent PDA Peugeot-Citroen moest echter opnieuw een daling met bijna zeven procent incasseren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding