Europese bedrijfsautomarkt groeit

De Europese markt voor bestelbusjes, vrachtwagens en bussen is in september met 6,1 procent op jaarbasis gegroeid, vooral dankzij een extra werkdag. Dat blijkt uit cijfers die de Europese brancheorganisatie ACEA vandaag presenteerde.

De totale verkoop in de Europese Unie kwam in september op 160.038 commerciële voertuigen. In de eerste 9 maanden van dit jaar werden 1,23 miljoen nieuwe voertuigen geregistreerd, een daling van 4 procent op jaarbasis.

De verschillen tussen de grote autolanden waren groot. Zo slonk de Franse automarkt in september met 1,8 procent en de Italiaanse met 3,5 procent, terwijl Duitsland een groei kende van 4,2 procent. De verkopen in het Verenigd Koninkrijk (plus 12,5 procent) en Spanje (plus 25,4 procent) namen zelfs fors toe. In de eerste 9 maanden van dit jaar stegen de verkopen in Spanje met 1,8 procent en in het Verenigd Koninkrijk met 7,9 procent. Duitsland (min 6,9 procent), Frankrijk (min 7 procent) en Italië (min 16,2 procent) lieten hier stevige dalingen zien.

ACEA beschikte bij de berekening van de verkoopcijfers niet over gegevens van Malta.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Europese bedrijfsautomarkt groeit - Automobielmanagement.nl

Europese bedrijfsautomarkt groeit

De Europese markt voor bestelbusjes, vrachtwagens en bussen is in september met 6,1 procent op jaarbasis gegroeid, vooral dankzij een extra werkdag. Dat blijkt uit cijfers die de Europese brancheorganisatie ACEA vandaag presenteerde.

De totale verkoop in de Europese Unie kwam in september op 160.038 commerciële voertuigen. In de eerste 9 maanden van dit jaar werden 1,23 miljoen nieuwe voertuigen geregistreerd, een daling van 4 procent op jaarbasis.

De verschillen tussen de grote autolanden waren groot. Zo slonk de Franse automarkt in september met 1,8 procent en de Italiaanse met 3,5 procent, terwijl Duitsland een groei kende van 4,2 procent. De verkopen in het Verenigd Koninkrijk (plus 12,5 procent) en Spanje (plus 25,4 procent) namen zelfs fors toe. In de eerste 9 maanden van dit jaar stegen de verkopen in Spanje met 1,8 procent en in het Verenigd Koninkrijk met 7,9 procent. Duitsland (min 6,9 procent), Frankrijk (min 7 procent) en Italië (min 16,2 procent) lieten hier stevige dalingen zien.

ACEA beschikte bij de berekening van de verkoopcijfers niet over gegevens van Malta.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding