Minder commerciële voertuigen in NL verkocht in november

Het aantal verkochte commerciële voertuigen in Nederland is in november ten opzichte van een jaar geleden met 3,6% afgenomen en in de eerste elf maanden van dit jaar met 11,1% gedaald, blijkt uit cijfers van de Europese branchevereniging ACEA.

Het aantal verkochte nieuwe vrachtwagens en personen- en vrachtbussen daalde deze maand naar 5.149 van 5.339 een jaar geleden. In de gehele Europese Unie was er in de afgelopen maand echter sprake van een stijging met 8,1%.

Relatief het grootst was de daling in Nederland bij de verkoop van nieuwe grote personenbussen (-66,7%). Het aantal verkochte kleine personen- en vrachtbusjes daalde met 4,4%. Het aantal verkochte nieuwe zware vrachtwagens van boven 16 ton steeg licht (+0,4%), net zoals het aantal verkochte nieuwe middelgrote vracht- en personenbussen (+0,8%).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Minder commerciële voertuigen in NL verkocht in november - Automobielmanagement.nl

Minder commerciële voertuigen in NL verkocht in november

Het aantal verkochte commerciële voertuigen in Nederland is in november ten opzichte van een jaar geleden met 3,6% afgenomen en in de eerste elf maanden van dit jaar met 11,1% gedaald, blijkt uit cijfers van de Europese branchevereniging ACEA.

Het aantal verkochte nieuwe vrachtwagens en personen- en vrachtbussen daalde deze maand naar 5.149 van 5.339 een jaar geleden. In de gehele Europese Unie was er in de afgelopen maand echter sprake van een stijging met 8,1%.

Relatief het grootst was de daling in Nederland bij de verkoop van nieuwe grote personenbussen (-66,7%). Het aantal verkochte kleine personen- en vrachtbusjes daalde met 4,4%. Het aantal verkochte nieuwe zware vrachtwagens van boven 16 ton steeg licht (+0,4%), net zoals het aantal verkochte nieuwe middelgrote vracht- en personenbussen (+0,8%).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding