Tesla trekt verwachtingen op

Tesla heeft na een goed laatste kwartaal de verwachtingen voor 2014 opgetrokken.

De bouwer van luxe elektrische auto’s denkt nu dit jaar zeker 35.000 Model S’en te kunnen verkopen. De productie van dat model zal tegen het eind van 2014 rond de duizend auto’s per week uitkomen.Eerder ging topman Elon Musk nog uit van hooguit 32.000 auto’s en een productie van 800 per week. 

Kwartaalomzet lager dan verwacht 

In het vierde kwartaal van 2013 leverde Tesla 6.892 Model S auto’s af, waarmee de totale verkopen over afgelopen jaar op 22.477 uitkomen. De kwartaalomzet kwam met 615 miljoen dollar echter wel een stuk lager uit dan voorspeld. Voor het lopende kwartaal mikt het bedrijf nu op een productie van 7.400 auto’s.

Stijgende beurskoers

Met dat goede nieuws, en de deze week opgedoken berichten dat Musk om de tafel heeft gezeten met de acquisitiechef van Apple, is de beurskoers van Tesla opnieuw aan het stijgen geslagen. De wat aantallen betreft minuscule autobouwer is op Wall Street nu meer dan 25 miljard dollar waard terwijl gigant General Motors net aan het dubbele van dat bedrag komt.

Musk wil proberen wat van die waarde af te tappen om daarmee een gigantische fabriek voor batterijcellen neer te zetten. Die fabriek moet dan meer dan die lithium ion cellen produceren dan de (momentele) huidige vraag in de hele wereld. De fabricage ervan in eigen beheer halen is van levensbelang voor Tesla omdat juist de beschikbaarheid van de brandstofcellen de grootste bottleneck voor elektrische auto’s dreigt te worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla trekt verwachtingen op - Automobielmanagement.nl

Tesla trekt verwachtingen op

Tesla heeft na een goed laatste kwartaal de verwachtingen voor 2014 opgetrokken.

De bouwer van luxe elektrische auto’s denkt nu dit jaar zeker 35.000 Model S’en te kunnen verkopen. De productie van dat model zal tegen het eind van 2014 rond de duizend auto’s per week uitkomen.Eerder ging topman Elon Musk nog uit van hooguit 32.000 auto’s en een productie van 800 per week. 

Kwartaalomzet lager dan verwacht 

In het vierde kwartaal van 2013 leverde Tesla 6.892 Model S auto’s af, waarmee de totale verkopen over afgelopen jaar op 22.477 uitkomen. De kwartaalomzet kwam met 615 miljoen dollar echter wel een stuk lager uit dan voorspeld. Voor het lopende kwartaal mikt het bedrijf nu op een productie van 7.400 auto’s.

Stijgende beurskoers

Met dat goede nieuws, en de deze week opgedoken berichten dat Musk om de tafel heeft gezeten met de acquisitiechef van Apple, is de beurskoers van Tesla opnieuw aan het stijgen geslagen. De wat aantallen betreft minuscule autobouwer is op Wall Street nu meer dan 25 miljard dollar waard terwijl gigant General Motors net aan het dubbele van dat bedrag komt.

Musk wil proberen wat van die waarde af te tappen om daarmee een gigantische fabriek voor batterijcellen neer te zetten. Die fabriek moet dan meer dan die lithium ion cellen produceren dan de (momentele) huidige vraag in de hele wereld. De fabricage ervan in eigen beheer halen is van levensbelang voor Tesla omdat juist de beschikbaarheid van de brandstofcellen de grootste bottleneck voor elektrische auto’s dreigt te worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding