Consumentengids: minder pech met Aziatische merken

Het jaarlijkse betrouwbaarheidonderzoek van de Consumentengids laat steeds dezelfde uitkomst zien: met Aziatische merken heb je de minder kans op pech dan met Franse en Duitse merken.

Ook de uitkomsten van de enquête die medio vorig jaar is gehouden, geven dezelfde uitkomst. De leden die in het bezit zijn van een auto werden opgeroepen de enquête in te vullen over de betrouwbaarheid van hun auto. Bij de toptien van betrouwbare auto’s bezet Suzuki de plaatsen 1, 2 en 5. Honda scoorde een derde, achtste en negende plaats, Toyota heeft de plaatsten 4 en 10 en Mazda eindigde op plaats 7. 
Peugeot zal niet blij zijn met de (oneervolle) eerste plaats in de topvijf van minst betrouwbare auto’s, gevold door de Audi A4, Peugeot 307, Renault Mégane en Opel Zafira. De uitkomsten van de enquête over automankementen is gepubliceerd in de Consumentengids van maart 2014.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Een Audi staat nog lager genoteerd dan een Alfa.
Een hele vreemde uitslag

Geplaatst door: BillyTheMailer op

Tijden veranderen. Zo roesten Alfa’s en zijn ze onbetrouwbaar en zijn VW en Audi Duits degelijk. Onderzoek toont anders aan zo blijkt maar weer. Een veelgemaakte denkfout is ook dat velen Premium gevoel verwarren met werkelijke kwaliteit. Japanners tonen dit keer op keer aan. Doe mij die Alfa maar 😉

Geplaatst door: jbergh op

Wat natuurlijk een feit is : Als je eeen premium auto koopt je ook het idee hebt dat er NOOIT iets aan stuk mag/kan gaan , dit is natuurlijk echter niet zo. gaat er iets stuk dan is het , in de beleving van de klant helemaal waardeloos en meld hij dat in een enquete. Koop je een Dacia nummer 2.. in de lijst , dan verwacht je weinig tot niets , dus gaat deze wagen stuk, dan licht dat in de lijn der verwachtingen, je verwacht dat hij “maar “10x stuk gaat en hij gaat 7x stuk dan is het BOVEN VERWACHTING en dus een prima auto! en meld dat ook in de enquete
Alles is betrekkelijk

Geplaatst door: Marcel op

Ik rijdt al jaren zakelijk Fiat en herken me niet in de cijfers. Wij hebben ( meerdere auto’s op de weg!) nooit problemen gehad. De cijfers lijken vertekend door mensen die domweg niet kunnen rijden mogelijk?

Geplaatst door: Ik op

het is jammer dat in deze test alleen de Subaru Forester getest is en niet Impreza, Legacy, Outback, BRZ, XV, Trezia of WRX die horen ook tot de Subaru familie.

Geplaatst door: eric op
Consumentengids: minder pech met Aziatische merken - Automobielmanagement.nl

Consumentengids: minder pech met Aziatische merken

Het jaarlijkse betrouwbaarheidonderzoek van de Consumentengids laat steeds dezelfde uitkomst zien: met Aziatische merken heb je de minder kans op pech dan met Franse en Duitse merken.

Ook de uitkomsten van de enquête die medio vorig jaar is gehouden, geven dezelfde uitkomst. De leden die in het bezit zijn van een auto werden opgeroepen de enquête in te vullen over de betrouwbaarheid van hun auto. Bij de toptien van betrouwbare auto’s bezet Suzuki de plaatsen 1, 2 en 5. Honda scoorde een derde, achtste en negende plaats, Toyota heeft de plaatsten 4 en 10 en Mazda eindigde op plaats 7. 
Peugeot zal niet blij zijn met de (oneervolle) eerste plaats in de topvijf van minst betrouwbare auto’s, gevold door de Audi A4, Peugeot 307, Renault Mégane en Opel Zafira. De uitkomsten van de enquête over automankementen is gepubliceerd in de Consumentengids van maart 2014.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Een Audi staat nog lager genoteerd dan een Alfa.
Een hele vreemde uitslag

Geplaatst door: BillyTheMailer op

Tijden veranderen. Zo roesten Alfa’s en zijn ze onbetrouwbaar en zijn VW en Audi Duits degelijk. Onderzoek toont anders aan zo blijkt maar weer. Een veelgemaakte denkfout is ook dat velen Premium gevoel verwarren met werkelijke kwaliteit. Japanners tonen dit keer op keer aan. Doe mij die Alfa maar 😉

Geplaatst door: jbergh op

Wat natuurlijk een feit is : Als je eeen premium auto koopt je ook het idee hebt dat er NOOIT iets aan stuk mag/kan gaan , dit is natuurlijk echter niet zo. gaat er iets stuk dan is het , in de beleving van de klant helemaal waardeloos en meld hij dat in een enquete. Koop je een Dacia nummer 2.. in de lijst , dan verwacht je weinig tot niets , dus gaat deze wagen stuk, dan licht dat in de lijn der verwachtingen, je verwacht dat hij “maar “10x stuk gaat en hij gaat 7x stuk dan is het BOVEN VERWACHTING en dus een prima auto! en meld dat ook in de enquete
Alles is betrekkelijk

Geplaatst door: Marcel op

Ik rijdt al jaren zakelijk Fiat en herken me niet in de cijfers. Wij hebben ( meerdere auto’s op de weg!) nooit problemen gehad. De cijfers lijken vertekend door mensen die domweg niet kunnen rijden mogelijk?

Geplaatst door: Ik op

het is jammer dat in deze test alleen de Subaru Forester getest is en niet Impreza, Legacy, Outback, BRZ, XV, Trezia of WRX die horen ook tot de Subaru familie.

Geplaatst door: eric op