Europese autoverkopen voor zesde maand hoger

De Europese autoverkopen zijn in februari voor de zesde achtereenvolgende maand hoger uitgekomen dan een jaar eerder. Over de afgelopen maand kwam de stijging volgens autokoepel Acea uit op acht procent.

Omdat dat vergeleken wordt met de bijzonder slechte eerste maanden van 2013 ligt het aantal verkochte auto’s met 861.058 echter wel op het op één na laagste peil voor februari sinds Acea in 2003 begon met het publiceren van de overzichten. Voor de eerste twee maanden van het lopende jaar komt de toename uit op 6,6 procent.

Alle grote landen met uitzondering van Frankrijk vertoonden een plus. Die kwam voor de grootste markt Duitsland uit op 4,3 procent, voor Italië op 8,6 procent terwijl Spanje de weg omhoog gevonden lijkt te hebben met een toename van 17,8 procent. Op de Britse markt bleef de toename beperkt tot drie procent, een mager resultaat na een lange reeks overtuigende groeicijfers. De meeste middelgrote landen vertonen een sterke groei, zoals met 40 procent in Portugal en bijna 30 procent in Hongarije. Ons land staat met een plus van 5,4 procent wat meer onderaan de lijst, terwijl bij de Belgen de toename tot net 1,6 procent beperkt bleef. Opmerkelijk is verder dat alleen Frankrijk (-1,4 procent) en het kleine Cyprus een daling van de maandelijkse autoverkopen moesten melden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Europese autoverkopen voor zesde maand hoger - Automobielmanagement.nl

Europese autoverkopen voor zesde maand hoger

De Europese autoverkopen zijn in februari voor de zesde achtereenvolgende maand hoger uitgekomen dan een jaar eerder. Over de afgelopen maand kwam de stijging volgens autokoepel Acea uit op acht procent.

Omdat dat vergeleken wordt met de bijzonder slechte eerste maanden van 2013 ligt het aantal verkochte auto’s met 861.058 echter wel op het op één na laagste peil voor februari sinds Acea in 2003 begon met het publiceren van de overzichten. Voor de eerste twee maanden van het lopende jaar komt de toename uit op 6,6 procent.

Alle grote landen met uitzondering van Frankrijk vertoonden een plus. Die kwam voor de grootste markt Duitsland uit op 4,3 procent, voor Italië op 8,6 procent terwijl Spanje de weg omhoog gevonden lijkt te hebben met een toename van 17,8 procent. Op de Britse markt bleef de toename beperkt tot drie procent, een mager resultaat na een lange reeks overtuigende groeicijfers. De meeste middelgrote landen vertonen een sterke groei, zoals met 40 procent in Portugal en bijna 30 procent in Hongarije. Ons land staat met een plus van 5,4 procent wat meer onderaan de lijst, terwijl bij de Belgen de toename tot net 1,6 procent beperkt bleef. Opmerkelijk is verder dat alleen Frankrijk (-1,4 procent) en het kleine Cyprus een daling van de maandelijkse autoverkopen moesten melden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding