Ook afgelopen maand bleven de autoverkopen boven het miljoen (1.093.448). Dat blijft echter wel het op één na laagste aantal voor die maand sinds de Europese autokoepel Acea in 2003 begon met het bijhouden van de statistieken.

De sterkste groei doet zich nu voor in crisislanden zoals Griekenland, Portugal, Spanje en ook in Roemenië. De grootste automarkt Duitsland vertoont een groei van ruim vijf procent terwijl Groot-Brittannië de opwaartse lijn vasthoudt met een plus van bijna acht procent. In ons land blijft de toename volgens de ACEA-cijfers beperkt tot net drie procent waarmee over de eerste vijf maanden van dit jaar nog altijd een daling van ruim vijf procent resteert. België en Italië behoren tot de weinige landen waar de autoverkopen vorige maand op jaarbasis lager zijn uitgekomen dan een jaar eerder.

Wat merken betreft haalt de VW-groep op maandbasis een plus van bijna tien procent, vooral dankzij het succes van Skoda en SEAT. Renault komt op een sterke groei van een goede 19 procent, wat dit keer niet alleen aan Dacia maar ook aan Renault zelf te danken is. Minder goed gaat het bij General Motors dat bijna zeven procent minder auto’s verkocht. Dat is echter geheel en al te wijten aan Chevrolet dat van de Europese markt gaat verdwijnen en daardoor 80 procent minder auto’s verkocht dan een jaar eerder.