In West-Europa wist Skoda de verkopen zelfs met 26 procent op te voeren terwijl in China een winst van ruim zeventien procent werd geboekt. "Skoda is de tweede helft van dit jaar bijzonder goed begonnen en heeft de recordgroei van de eerste helft van het jaar ook vastgehouden,” aldus Werner Eichhorn, in het bestuur van Skoda belast met sales en marketing. "Het was de beste maand juli die we ooit gehad hebben en de groei in bijna alle regio’s waar we auto’s verkopen bevestigt onze groeistrategie.” Eichhorn herinnnert er aan dat Skoda tijdens de motorshow van Parijs in oktober de geheel vernieuwde Fabia zal lanceren.
Onderverdeeld naar de verschillende modellen komt de Octavia op de eerste plaats met in juli 29,6 duizend verkochte auto’s, gevolgd door de Rapid met 19,4 duizend. De Fabia haalde er 12,4 duizend, een daling met bijna een kwart op jaarbasis wat zo goed als zeker te maken heeft met het aangekondigde nieuwe model. Van de Superb en de Yeti werden er rond de achtduizend aan de man gebracht, de alleen in Europa verkrijgbare Citigo komt op 3,3 duizend stuks terwijl de Roomster de rij sluit met 2,4 duizend.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding