Dat heeft directeur Koreatsu Aoki van de fabriek in Onnaing bij Valenciennes in zijn traditionele toespraak na terugkeer van de vakantie laten weten.

Bovendien is op het hoofdkantoor in Japan besloten dat de Franse fabriek ook de nieuwe Yaris voor de Amerikaanse markt mag gaan bouwen. Daarom is de productie in die Noord-franse vestiging nu al opgevoerd, aldus Aoki. Tot eind dit jaar moeten er 225.000 nieuwe auto’s van de band rollen, dat is 17 procent meer dan vorig jaar en twee procent hoger dan de oorspronkelijke planning voor 2014. Om dat te realiseren, is kort geleden al een derde nachtploeg ingesteld terwijl Toyota France na de al eerder aangekondigde ruim 500 extra banen nog eens enkele tientallen uitzendkrachten nodig denkt te hebben. Bovendien wordt een aantal van de huidige medewerkers de kans geboden intern te promoveren tot ‘team leader’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding