December was met een toename van 8,7 procent al weer de 34e achtereenvolgende maand waarin de autoverkopen omhoog gingen, meldt de Society of Motor Manufacturers and Traders. Groot-Brittannië blijft daarmee de tweede automarkt in Europa, na Duitsland maar ruim voor Frankrijk en Spanje.

Volgens de SMMT is er nog steeds sprake van een inhaalvraag na de recessie van 2008 tot 2011. Bovendien hebben consumenten en dus ook autokopers veel vertrouwen in de economische ontwikkeling in het land, aldus directeur Mike Hawes. Dankzij het lage rentepeil zijn nieuwe auto’s ook nog altijd relatief makkelijk te financieren. Hawes signaleert verder dat er opvallend veel vraag is naar hybride of elektrische auto’s. "Nu er dit jaar weer een reeks plug-in modellen op het programma staan verwachten we ook een verdere groei in dat segment."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding